• 瀏覽: 2,264
  • 回覆: 22
各位好,
我唔係好明。點解呀媽會有'唔要就俾呀妹既教法/諗法'.
例如,男朋友。她怪我當初唔讓呀妹認識佢。
例如,我租左個地方做野(租co working space 嗰d) 。呀媽怪我唔俾呀妹'來做野'.

咁奇怪嘅?太偏心啦。

引用:
原帖由 iqeqaqqq 於 2020-7-24 01:53 AM 發表

咁奇怪嘅?太偏心啦。
有時我諗,因呀妹細過我,所以偏心。

但有d 事真係唔明,有時無啦啦又有罪名俾我。例如,話租嗰個地方,唔俾呀妹'鼠' 入去用,就唔抵租。

引用:
原帖由 萬家有羊羊 於 2020-7-24 09:24 AM 發表

有時我諗,因呀妹細過我,所以偏心。

但有d 事真係唔明,有時無啦啦又有罪名俾我。例如,話租嗰個地方,唔俾呀妹'鼠' 入去用,就唔抵租。
的租係邊個比先?如果你比一定都要俾佢入?

引用:
原帖由 iqeqaqqq 於 2020-7-24 11:08 AM 發表

的租係邊個比先?如果你比一定都要俾佢入?
D租係我俾。佢想呀妹都可以去用呢個地方。唔俾既話。有多個罪名俾佢話我。

引用:
原帖由 萬家有羊羊 於 2020-7-24 11:27 AM 發表

D租係我俾。佢想呀妹都可以去用呢個地方。唔俾既話。有多個罪名俾佢話我。
咁又真係太偏心了,你個妹對你好唔好㗎?

引用:
原帖由 iqeqaqqq 於 2020-7-24 12:00 PM 發表

咁又真係太偏心了,你個妹對你好唔好㗎?
點叫做好?

引用:
原帖由 萬家有羊羊 於 2020-7-24 12:07 PM 發表

點叫做好?
有冇成日傾偈關心你?或者有冇鬧交?

引用:
原帖由 iqeqaqqq 於 2020-7-24 12:10 PM 發表

有冇成日傾偈關心你?或者有冇鬧交?

引用:
原帖由 萬家有羊羊 於 2020-7-24 12:38 PM 發表

冇就唔知點解啦,唔知係咪你阿媽同你個妹嘅緣份特別好命格特別夾?

回覆 引用 TOP

可能係都唔定。我可以點保護自己?

回覆 引用 TOP

你和阿妹關係點先?
阿媽講既野, 都係知阿妹無能力, 想你做大既多d關照佢

引用:
原帖由 craiglam 於 2020-7-24 04:47 PM 發表

你和阿妹關係點先?
阿媽講既野, 都係知阿妹無能力, 想你做大既多d關照佢
點叫無能力?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 萬家有羊羊 於 2020-7-23 11:50 PM 發表

各位好,
例如,我租左個地方做野(租co working space 嗰d) 。呀媽怪我唔俾呀妹'來做野'. ...
對阿媽黎講,唔用嘅嘢比細妹 可以慳返筆! 你唔要男人咪比阿妹用用囉,唔好浪費⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 萬家有羊羊 於 2020-7-23 11:50 PM 發表

各位好,
例如,我租左個地方做野(租co working space 嗰d) 。呀媽怪我唔俾呀妹'來做野'. ...
你屙完屎同呀媽講唔要沖走佢,睇下會唔會唔要就俾呀妹!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]