• 瀏覽: 2,450
  • 回覆: 13
之前生第一胎,個時我好勤力早晚都會搽cream
所以基本上個肚係冇爆紋咁濟
到宜家岩岩有左第二胎,你地覺得仲洗唔係搽野?
如果佛系咩都唔搽嘅話,會唔會出事啊拿?

回覆 引用 TOP

唔好咁老定啊

回覆 引用 TOP

唔一定 不過我聽人講體質都有d關係

正苦
咁可能係你個體質天生冇咁容易出紋,不過我覺得始終好難估計
建議你最好都係搽左先,唔係到時爆到成肚肚紋真係喊都冇謂

發個照片睇睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 babakaryyu 於 2020-7-30 06:10 PM 發表

唔一定 不過我聽人講體質都有d關係
我冇記錯,我啊媽都冇肚紋 唔通係真嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛榴lin的乜乜乜 於 2020-7-31 04:15 PM 發表

咁可能係你個體質天生冇咁容易出紋,不過我覺得始終好難估計
建議你最好都係搽左先,唔係到時爆到成肚肚紋真係喊都冇謂
咁你又講得岩,不過我舊個支肚紋膏都唔知放左係邊
應該都要買過支新架啦

回覆 引用 TOP

我覺得搽左先啦,肯定冇壞

回覆 引用 TOP

你就好,我而家第一胎已經有😢

引用:
原帖由 christy03144 於 2020-8-3 03:18 PM 發表

你依家陀到幾多個月啊?如果岩岩爆紋應該仲有得救

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 christy03144 於 2020-8-3 03:18 PM 發表

雖然唔知你依家第幾週,不過仲有可能救到,唔好咁灰心
我個時大肚用clarins肚紋cream,搽完真係冇特別爆妊娠紋
可以嘅話儘早開始搽,搽嘅時候都可以連埋溝tonic oil一齊用,再搽係肚、大髀、patpat同胸部

引用:
原帖由 chilong2233 於 2020-8-6 10:44 PM 發表

雖然唔知你依家第幾週,不過仲有可能救到,唔好咁灰心
我個時大肚用clarins肚紋cream,搽完真係冇特別爆妊娠紋
可以嘅話儘早開始搽,搽嘅時候都可以連埋溝tonic oil一齊用,再搽係肚、大髀、patpat同胸部 ...
好 多謝推介🙏🏻🙏🏻🙏🏻

回覆 引用 TOP

錯,記得努力查cream

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]