• 瀏覽: 4,458
  • 回覆: 53
人生中大部份問題$係可以幫你解決到

邊個想窮姐
我5想窮

悲慘的生活 只會過得更堅強

窮又最怕被人經常開帖

回覆 引用 TOP

窮唔可怕,最怕係講人聽窮。

個L個都怕窮㗎啦

引用:
原帖由 Vder 於 2020-7-20 10:16 PM 發表

個L個都怕窮㗎啦
使唔使咁粗俗啊,現實中有素質嘅單身人士都好怕人咁粗俗㗎,開口唔夠兩句就咁,好難溝通落去

努力做多幾份工,搵多幾個毫子,呻有鬼用咩!

引用:
原帖由 ywannal 於 2020-7-20 10:47 PM 發表

使唔使咁粗俗啊,現實中有素質嘅單身人士都好怕人咁粗俗㗎,開口唔夠兩句就咁,好難溝通落去
鄙人向來措詞不拘小節,還望兄台萬勿見怪。
古語有云:「人窮志不窮。」只要兄台胸懷大志,無論是否單身,有否銀兩,亦不應介懷。順祝台安。

引用:
原帖由 dc31 於 2020-7-20 10:58 PM 發表

努力做多幾份工,搵多幾個毫子,呻有鬼用咩!
真嘅系好有用嘅話

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛鵬的花 於 2020-7-20 09:26 PM 發表

邊個想窮姐
我5想窮
想治窮病,只有勤力,有工作有收入有積蓄,由做小生意小本投資起。如果配偶幫到手,自然事半功倍。

引用:
原帖由 Bayside0519 於 2020-7-21 12:47 AM 發表

想治窮病,只有勤力,有工作有收入有積蓄,由做小生意小本投資起。如果配偶幫到手,自然事半功倍。
5一直搵工囉

悲慘的生活 只會過得更堅強

回覆 引用 TOP

單身嘅人最怕窮?係人都最怕窮,窮就勤力去工作搵錢囉。

回覆 引用 TOP

其實老年人先最怕窮,過唔到世。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 瞭望 於 2020-7-20 10:02 PM 發表

窮唔可怕,最怕係講人聽窮。
我有個親戚,西環海味街有幾間舖,大把樓,我很尊敬他,是我長輩,我小孩時好鍚我,我長大出來做事後有空便去找他食飯見面,他老婆食飯要我點菜,菜到叫你食,個口話呢的餸,我食到厭,成日話自己好窮,叫你不用上來探佢,怕你開口借錢,攪到自己無癮,自我失蹤。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]