• 瀏覽: 5,960
  • 回覆: 152
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Normal_Guy 於 2020-7-28 03:06 PM 發表

相睇,做咩好似好趕住咁? 後生女慢慢來,欲速則不達,趕住去好容易錯
唔知呀,隨緣,但都一定好過之前果個架喇,諗起之前果個太恐怖

引用:
原帖由 Applejojo 於 2020-7-28 02:04 PM 發表

加油💪🏻雖然依家好痛,但始終要面對
多謝你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-7-28 05:45 PM 發表

唔知呀,隨緣,但都一定好過之前果個架喇,諗起之前果個太恐怖
有對比下,下一個一肯好😃

絕對會,我都係咁。

時間是唯一靈藥

世事無絕對

回覆 引用 TOP

全世界有咁多男人,喺咪個個人嘅性格及品德都喺一樣嘅先?!

我覺得成長背景係一個重要因素引致你既前任有咁乞人憎既性格。
每個人在不同的家庭教育下成長,你既前任男友應該係被灌輸左一種對長輩要絕對服從既思想,不服從既話就死緊果種,因此佢有左類似佢父親既性格,凡事都要人地聽佢講既野,係好難相處。
不要記住你前任帶給你既傷害,佢呢種人係好難頂,愈早分開愈安全!
祝你將來不會再遇到這種衰男人吧!

引用:
原帖由 Harry0305 於 2020-7-28 09:27 PM 發表

每個人在不同的家庭教育下成長,你既前任男友應該係被灌輸左一種對長輩要絕對服從既思想,不服從既話就死緊果種,因此佢有左類似佢父親既性格,凡事都要人地聽佢講既野,係好難相處。
不要記住你前任帶給你既傷害,佢呢種人係好難頂,愈早分開愈安全!
祝你將來不會再遇到這種衰男人吧! ...
咁又唔係,佢並沒有被灌輸你講的呢一種思想,反而佢隨時都鍾意做咩就做咩,佢想思想只係唔想理我,要我來就來走就走,然後在將責任推在我身上。幸好走了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rosemary1216 於 2020-7-28 08:36 PM 發表

全世界有咁多男人,喺咪個個人嘅性格及品德都喺一樣嘅先?!
你點醒了我

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-7-23 10:00 AM 發表

咁又係⋯但我初戀唔覺恐怖,剛剛分手呢個真係覺得驚左佢,我做咩都錯,佢做咩都岩,次次約會佢一定遲到甩底、我入院佢失蹤唔理、我整野食俾佢家人又話cheap、成日話自己係好人唔會呃我上床(因我想結後先)、次次要我請假先可以見佢、送野係送佢係公司偷既物資/最平質素最差既野、成個Wtsapp wechat 都係幾十個女仔傾計、ig follow 所有性感女人(我唔用ig所以唔理)、問佢點解成日四圍同女人s ...
聽妳講完我只係覺得妳條件好.......差

引用:
原帖由 半空的深情 於 2020-7-28 06:46 PM 發表

絕對會,我都係咁。

時間是唯一靈藥
我相信我下個一定更好,問題係我驚到唔敢有下個

引用:
原帖由 江南變出了水果 於 2020-7-28 05:52 PM 發表

被傷過嘅心還可以愛邊個,冇人心疼嘅滋味!
說中了⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Normal_Guy 於 2020-7-28 06:34 PM 發表

有對比下,下一個一肯好😃
謝謝你,一定會的!上次只是太不幸!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 搬籠門 於 2020-7-28 09:45 PM 發表

聽妳講完我只係覺得妳條件好.......差
我都覺一定係我條件差

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]