• 瀏覽: 5,812
  • 回覆: 152
  • 追帖: 2
樓主搵唔搵到錢先

愛情是有限期的東西,在到期日前好好享受珍惜就夠。
可悲的是,戀愛之路往往指向婚姻,其實兩者本質有根本的差異,前者是花前月下喁喁細語,後者是柴米油鹽衣食住行。

引用:
原帖由 界外 於 2020-7-24 12:53 PM 發表

愛情是有限期的東西,在到期日前好好享受珍惜就夠。
可悲的是,戀愛之路往往指向婚姻,其實兩者本質有根本的差異,前者是花前月下喁喁細語,後者是柴米油鹽衣食住行。 ...
佢都冇講話婚姻,佢只係一直嫌棄我,同時講到自己好真心咋嘛

引用:
原帖由 脫褲製朋 於 2020-7-24 12:31 PM 發表

樓主搵唔搵到錢先
我認為自己工作搵錢能力冇問題

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2020-7-23 10:38 AM 發表

全世界咁多男人,唔試多幾個點知有真愛,快D去搵啦
桃花低,搵唔到真心愛的人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2020-7-23 06:40 PM 發表

咁你直情係選錯人啦
拍多幾次拖
失敗多幾次其實係好事
最終你會知道咩人岩自己
好多謝你支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-7-24 01:09 PM 發表

我認為自己工作搵錢能力冇問題
無問題就唔洗特登諗唔諗男人啦
大把女搵老公係要長期飯票
唔洗好在意相唔相信男人
見到條佬吸引咪試下
唔好期望d 乜咪ok

引用:
原帖由 脫褲製朋 於 2020-7-24 01:11 PM 發表

無問題就唔洗特登諗唔諗男人啦
大把女搵老公係要長期飯票
唔洗好在意相唔相信男人
見到條佬吸引咪試下
唔好期望d 乜咪ok
從來冇期望咩野,唔好傷害我就得,
如果你講開錢,我上一個仲要搵勁少錢,
戀愛一向只講感覺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-7-24 01:09 PM 發表

佢都冇講話婚姻,佢只係一直嫌棄我,同時講到自己好真心咋嘛
後一段純粹有感而發,沒特指誰。

引用:
原帖由 界外 於 2020-7-24 01:21 PM 發表

後一段純粹有感而發,沒特指誰。
謝謝你
戀愛係感覺,婚姻係承諾和雙方責任
生活才是柴米油鹽,但生活亦可以好簡單

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-7-24 01:25 PM 發表

謝謝你
戀愛係感覺,婚姻係承諾和雙方責任
生活才是柴米油鹽,但生活亦可以好簡單
婚姻就是生活,簡單其實可圈可點。

引用:
原帖由 界外 於 2020-7-24 01:27 PM 發表

婚姻就是生活,簡單其實可圈可點。
冇人講過結婚就要一齊生活,結婚只係一張紙嘅承諾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-7-20 01:46 PM 發表

失戀後不再相信,不再期待愛情,大家都會係咁嗎?

終於刪除前度所有野,放低佢!
但內心有種感覺,覺得與其一直俾人傷害,不如不好戀愛⋯
我同前度分分合合前後4年 復合3次
第3次更加係係佢樓下捕佢 見到佢拖住新仔!果陣我地仲未分手! 我仲拍埋片添!
第3次之後 我放低曬所有野 認清曬所有現實 活得自在~ 但唔會對愛情失去信心囉 因為咁諗好白痴 呢個諗法建基於當所有異性係呢種人 太膚淺啦~
曾經因為呢個女人 我由一個好正能量既人 變到日日負能 明明所有野我都諗唔明錯乜 點解都係我問題?
原來 只係我遇人不淑 遇到一個世紀自私機心婊
只能夠當自己黑仔😂😂😂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]