• 瀏覽: 4,746
  • 回覆: 46
本人35歲同老婆結婚已經11年,有2個仔仔。
老婆家姐有3個女,我鍾意個個係第3個今年讀大學2年.
從好幾年前已經開始被她吸引了,佢好有禮貌,可愛,脾氣好好,經常幫我帶仔等等,我地有時會係佢工作地方見到有講有笑,同佢一起好像忘記煩惱.
琴日我地一齊出街去買嘢,本來有其他屋企人黎,但係突然有事得返我同佢,然後我地座輕鐵座渡輪去好幾個地方買嘢,有好幾次佢座我旁邊時,我差D忍唔住想捉住佢隻手。
最後,我地係停車場攞車時,我忍唔住同佢講:「我想同妳講樣嘢,但係妳要答應我唔可以同其他人講.」佢話OK仲同我勾手指未,然後我講:「我可能仲意咗妳,」佢同到後笑咗幾下然後話NoNoNo,我都估唔到自己有咁大勇氣講出黎。
當然事到此止,我聽到冇可能當然就冇繼續,然後同佢講千萬唔好同其他人講,佢會保證唔會.
到晚上大家去岳父屋企食飯事,我睇到佢同平時一樣,同我老婆有講有笑,當然有同我打招呼。

結尾,我應該如何處理呢份情呢?謝謝各位

引用:
原帖由 忘記自己了 於 2020-7-16 12:09 發表

從好幾年前已經開始被她吸引了,佢好有禮貌,可愛,脾氣好好,經常幫我帶仔等等,我地有時會係佢工作地方見到有講有笑,同佢一起好像忘記煩惱.
琴日我地一齊出街去買嘢,本來有其他屋企人黎,但係突然有事得返我同佢,然後我地座輕鐵座渡輪去好幾個地方買嘢,有好幾次佢座我旁邊時,我差D忍唔住想捉住佢隻手。
...
你咁樣都可以叫愛情?你愛你自己啫!

回覆 引用 TOP

納妾囉

回覆 引用 TOP

真識食

回覆 引用 TOP

不能繼續

回覆 引用 TOP

想維持頭家就自律啦!

後生又就手,師兄識食喎

回覆 引用 TOP

唔得繼續,冇結果

回覆 引用 TOP

愛情系唔容下一粒沙慨,中意白頭到老嘅愛情

引用:
原帖由 忘記自己了 於 2020-7-16 12:09 PM 發表

...
計一計,你老婆家姐都好早結婚。

引用:
原帖由 岸邊露伴 於 2020-7-16 08:54 PM 發表

愛情系唔容下一粒沙慨,中意白頭到老嘅愛情
我好明白根本冇可能一齊,但係唔知點解我就係好想同佢出去食下飯行下街有講有笑,想佢陪我那怕一日。

我係咪唔愛我老婆呢?因為我地係有BB先結婚,所以感情培養得唔好?我地一齊咗2年先,但係我知道我老婆好愛我。我咁做真係好壞囉。

呢D係咪大家所講的婚姻厭惡期?
最後,我應該把呢段冇希望情感永遠埋沒,但係每次見到佢我都有好難抗拒唔望住佢,真係好煩惱.....

引用:
原帖由 87er 於 2020-7-16 10:02 PM 發表

計一計,你老婆家姐都好早結婚。
我地已經移民係澳洲,呢邊生活環境好好,生小朋友政府有好多補貼,加上我地屋企人大部分係公務員,所以唔怕生,如何係香港就怕怕

下?人地米話no lor

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 忘記自己了 於 2020-7-16 12:09 PM 發表

...
千祈唔好,會傷害好多人,真係把持唔到去出面搞,唔好毀咗小朋友

又搭車?
又坐船?
又攞車?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]