• 瀏覽: 13,131
  • 回覆: 123
一個男人有冇讀過書其實好易睇,有讀過大學嘅男人多數知識廣泛有談資好多,你無論同佢講乜嘢話題都好,佢都可以同你傾到落去。
其次,有讀過大學的男人普遍對人生有計劃有上進心,而女人正正就係需要呢種男人。
相反,好多讀唔成書嘅低學歷人士白痴又無腦,做人得過且過。成日妄想自己有一日可以做老細發達!但自己其實乜都唔識只係低下階層嘅垃圾。
所以明智嘅女人一定揀叻人唔會揀低學歷垃圾。

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-15 08:00 PM 發表

一個男人有冇讀過書其實好易睇,有讀過大學嘅男人多數知識廣泛有談資好多,你無論同佢講乜嘢話題都好,佢都可以同你傾到落去。
其次,有讀過大學的男人普遍對人生有計劃有上進心,而女人正正就係需要呢種男人。
相反,好多讀唔成書嘅低學歷人士白痴又無腦,做人得過且過。成日妄想自己有一日可以做老細發達!但自己其實乜都唔識只係低下階層嘅垃圾。
所以明智嘅女人一定揀叻人唔會揀低學歷垃圾。 ...
大路好多冇讀書土豪或要有學歴香港窮鬼?樓主什樣選擇?

引用:
原帖由 焦你魚西 於 2020-7-15 08:17 PM 發表

大路好多冇讀書土豪或要有學歴香港窮鬼?樓主什樣選擇?
無水準嘅問題。
屎味嘅朱古力同朱古力味嘅屎點揀?當然兩樣都唔揀

你估個個都好似你甘叻咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-15 08:21 PM 發表

無水準嘅問題。
屎味嘅朱古力同朱古力味嘅屎點揀?當然兩樣都唔揀
樓主是你面對現實?社會就是這麽無水準問題發生?我身邊就有這兩仲人?一是我土豪老表有幾億生家小學雞,另一個fb是英華後理工出身自以學歴高。理財好似專家還叫我們一起去學和聽投資講坐。,本人沒有反應。他人生過了一半現租住樓,可能現已沒有工作做?你又什樣選擇?我好似看到人生影畫戲的情節?

回覆 引用 TOP

呢個標題廢到無朋友

最愛 黃昏 海峽 山脈
引用:
原帖由 ~Matthew~ 於 2020-7-15 08:54 PM 發表

呢個標題廢到無朋友
是冇水準標題

回覆 引用 TOP

千祈吾可以揾學歷

引用:
原帖由 tfortest 於 2020-7-15 09:02 PM 發表

千祈吾可以揾學歷
千祈唔可以搵tfortest

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-15 09:04 PM 發表

千祈唔可以搵tfortest
你咁高學歷 揾我做乜

小弟中學畢,月入5-8萬到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~Matthew~ 於 2020-7-15 08:54 PM 發表

呢個標題廢到無朋友
巳檢舉!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-15 09:37 PM 發表

你老母被狗屌!檢舉埋呢個吖笨
也好!再檢舉!

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-15 08:00 PM 發表

所以明智嘅女人一定揀叻人唔會揀低學歷垃圾。 ...
誠哥好似都元以下無正式讀過大學

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]