• 瀏覽: 998
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
有些女人明知個男人冇錢都喜歡他,嫁給他,話對佢好就夠
好過他有錢對你不好

熱賣及精選
介紹俾西西啦

回覆 引用 TOP

應該係話:有些女人-->好多女仔講心唔講金

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 連續笨拙的羊羊 於 2020-7-15 04:36 PM 發表

好過他有錢對你不好
你都識講:「有些」

大部分的女人還是講金,講條件!

回覆 引用 TOP

1%都叫有些

引用:
原帖由 太子沉睡的巨龍 於 2020-7-15 05:35 PM 發表

1%都叫有些
1%?
你睇吓咁多窮人、普通家庭都結到婚生到仔,你好意思話呢啲女仔只有1%?
好多人都知自量,知自己該搵咩range內嘅人去結婚
唔會盲目高攀
痴男怨女都係唔自知而自尋煩惱
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

我知有單,都40-50年前
當時咪好興工廠公主、工廠王子、被有錢佬架車撞到成就一段姻緣嗰啲粵語殘片嘅
當時條女做侍應,睇到上咗腦
知道有錢佬成日去間店食嘢,就落藥同個有錢佬性交
以為實食無痴牙
以為唔要乸啫,實要個仔
點知連一索得男都唔要
好似條女咁做人做到咁無底線,嚇死人咩,係人見到都兜路走啦

後續係,條女個仔低能同有精神病
個女人一直認為個有錢佬會認佢地兩母子,想母憑子貴,一直當個仔大爺咁供奉架
係人都知,要毀掉一個孩子,就係佢做乜都啱,絕對唔管教
條女為搏將來有錢佬接個仔返去繼承家產時,個仔會講句「我要媽咪」
咁樣個有錢佬幾唔鐘意佢都會要佢,因為個仔話要喎
所以不停tum個仔,唔可以俾佢從自己身上有hard feeling

所以呢兩母子好精彩架
個仔已經有有反社會人格,而且心智發展障礙,仲被咁樣教育
認為自己係有錢佬個仔,全世界都應對佢好,將最好嘅嘢俾佢,理應為佢犧牲,要幫佢,幫得唔到位係欠咗佢,要用一生還俾佢,佢想要嘅嘢一定要要得到
因為唔單止佢老豆係有錢佬,仲因為佢係仔嚟嘅,將來要繼承家產嘅,所以呢啲係佢應得,唔洗付出

當年喺小學,到處話自己係有錢佬個仔,要同學俾晒啲零食同零用錢佢,做佢跟班
唔肯就打人,啲同學聯手還擊,佢就話同學蝦佢
(呢條友每一句都係大話,自小學已經係咁,唔經腦講大話,亦不管有無利益,總之一定要講大話)
佢老母係赤貧,佢無零用錢同零食
又成日鐘意同人比較,比唔過就妒忌別人,要害別人才開心
見到人仆街,有無關係都會開心
見到別人成功就會憎恨
智力低,精神病,心地又差,樣又醜
真係世上少見咁惡劣嘅人

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』
引用:
原帖由 s336990 於 2020-7-15 07:52 PM 發表

1%?
你睇吓咁多窮人、普通家庭都結到婚生到仔,你好意思話呢啲女仔只有1%?
唔會盲目高攀
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

當時咪好興工廠公主、工廠王子、被有錢佬架車撞到成就一段姻緣嗰啲粵語殘片嘅
以為實食無痴牙
以為唔要乸啫 ...
窮人娶老婆,多數會載綠帽

回覆 引用 TOP

嫁畀你呀,但係人哋嘅老婆。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 連續笨拙的羊羊 於 2020-7-15 04:36 PM 發表

好過他有錢對你不好
亦有些男人…

寧做程咬金,不做當撈針!!

回覆 引用 TOP

樓主想討論咩?

紅藥丸

女人天性係有點賤,有hypergamy,係要搵比自己強 搵得多錢過自己既男人。

係有真愛,有女人唔會計較錢同自己相愛既男人一齊,但唔係個個人遭遇到囉。

回覆 引用 TOP

講心唔講金,萬中無一!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s336990 於 2020-7-15 07:52 PM 發表

1%?
唔會盲目高攀
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

以為實食無痴牙
以為唔要乸啫 ...
呢度係情愛版, 做乜無啦啦講d黃絲既經歷出黎?

無腦死豬西先睇爛果日報

回覆 引用 TOP

有的明知山係虎偏向虎中行。

回覆 引用 TOP

真愛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右