• 瀏覽: 2,335
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
我真係好羨慕d食極唔肥既人,唔似得我咁飲啖水都會肥
之前都有試過的起心肝做運動黎減肥,但結果淨係keep到個體重,瘦唔得幾多,究竟點解會咁?
唔通真係要捱餓先可以瘦到?

熱賣及精選
又唔使搞到捱餓咁慘gei
而且食得太少反而會搞到身體唔好
就算瘦咗都會好易反彈

减肥肯定得节食少吃

回覆 引用 TOP

减肥不能饿到肚子,这样是减不了体重的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fat_blo 於 2020-7-14 15:52 發表

我真係好羨慕d食極唔肥既人,唔似得我咁飲啖水都會肥
之前都有試過的起心肝做運動黎減肥,但結果淨係keep到個體重,瘦唔得幾多,究竟點解會咁?
唔通真係要捱餓先可以瘦到? ...
節食做運動就一定要,但都要啲時間先見效。

回覆 引用 TOP

飲食肯定要控制, 我自己就無刻意食少, 淨係少油鹽糖澱粉同戒零食, 再加上之前有去做d溶脂機, 唔夠半年已經瘦咗一圈, keep住無反彈

說白了,還是管不住自己想多食

回覆 引用 TOP

我呢2個月前早午晚宵夜都中大份量同埋勁食零食搞到個人一年肥左好多本身瘦底

旦2個月前開始勤跑步做運動同埋盡量keep住只食早午晚3餐同埋食小左好多零食就已經好多識我既人都話我瘦左好多而家

有一個星期時間我就食得好小甚唔食都試過就算食都只係食一斤菜加一至二隻旦

旦係發覺跟本係玩命行為因為你冇力做野甚至跑做運動都好快wing wing地

後尾諗諗下唔對路本身我好中意食零食同埋唔食野跟本就冇力做野

我最後我自己既總括做法:所有野照舊不過食小好多零食不會再不停口食同埋早午晚不會食到好飽真係最多8分飽因爲我又唔想為瘦已冇曬人生樂趣因爲我食零食會覺得好開心

到而家我都瘦得番

最後講多小小我呢個做法既靈感來自靚湯因為我覺得佢靚女之餘前排仲減肥

旦係你唔好誤會其實我係男仔😂

我想講其實keep住做運動冇需過份節食甚至唔食
唔好做呢d玩命行為

大不了繼續做運動拉長瘦身時間好過所謂既速成傷身

我既經驗可能只係對我自己有用

純屬分享

富甲半屋
引用:
原帖由 樓上大科技 於 2020-7-16 10:21 發表

肥胖是吃出來的,所以,想減肥要從飲食上想辦法,但是,千萬不能節食減肥
第一步是少油少糖。

引用:
原帖由 拎毛 於 2020-7-14 06:44 PM 發表

又唔使搞到捱餓咁慘gei
而且食得太少反而會搞到身體唔好
就算瘦咗都會好易反彈
咁我都知,所以之前先打算做運動減,點知都係冇咩效果

引用:
原帖由 clare311 於 2020-7-15 12:07 PM 發表

飲食肯定要控制, 我自己就無刻意食少, 淨係少油鹽糖澱粉同戒零食, 再加上之前有去做d溶脂機, 唔夠半年已經瘦咗一圈, keep住無反彈
你係做咩溶脂機?之前睇d廣告都有心郁,但好似分好多隻,唔知邊隻效果好

引用:
原帖由 閃光伯爵 於 2020-7-16 09:01 AM 發表

我呢2個月前早午晚宵夜都中大份量同埋勁食零食搞到個人一年肥左好多本身瘦底

旦2個月前開始勤跑步做運動同埋盡量keep住只食早午晚3餐同埋食小左好多零食就已經好多識我既人都話我瘦左好多而家

有一個星期時間我就食得好小甚唔食都試過就算食都只係食一斤菜加一至二隻旦

旦係發覺跟本係玩命行為因為你冇力做野甚至跑做運動都好快wing wing地

後尾諗諗下唔對路本身我好中意食零食同埋唔 ...
多謝ching分享,我都唔想因為減肥搞到冇晒人生樂趣 我再睇下可以點減啦

回覆 引用 TOP

加油呀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]