• 瀏覽: 3,032
  • 回覆: 29
阿B轉左3次奶粉都便秘,有1次甚至6日無便便,嚇到我帶佢去睇醫生,開咗啲益生菌俾佢,轉頭就去到便便

邊隻益生菌?
其實bb食係粉劑定咩? 可溝落奶粉嗎?
我阿B E+ 食有益菌既奶粉
暫時一日都去到一次
純粹八卦下

醫生開既益生菌係咪街買到既牌子?有無開埋益生元?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tARTE 於 2020-7-13 11:26 PM 發表

邊隻益生菌?
其實bb食係粉劑定咩? 可溝落奶粉嗎?
我阿B E+ 食有益菌既奶粉
暫時一日都去到一次
純粹八卦下
請問係邊隻益生菌奶粉

引用:
原帖由 Moulin.Rouge 於 2020-7-13 11:44 PM 發表

請問係邊隻益生菌奶粉
a+ neuro pro~

我bb食開enfinitas,都係有益素菌既奶粉,每日一次便便都ok

樓主你轉咁多次奶粉...bb好難適應喎

引用:
原帖由 hwolala 於 2020-7-13 11:05 PM 發表

阿B轉左3次奶粉都便秘,有1次甚至6日無便便,嚇到我帶佢去睇醫生,開咗啲益生菌俾佢,轉頭就去到便便
益菌對腸道好啦, 我個飲緊a+ neuro pro, 都有益菌, 日日都有便便呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hwolala 於 2020-7-13 11:05 PM 發表

無便便既話, 加益菌好多時都好d
如果本身飲既奶粉無益菌就最好加, 當然如果奶粉有埋益菌就最好最方便啦

回覆 引用 TOP

都係睇BB夾得好唔好,我個B食illuma便便都日日有,入面有hmo同mos,可以保護到腸胃健康

回覆 引用 TOP

益生菌系幫忙腸道消化嘅,適量食啲,最好仲系多食生果青菜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tARTE 於 2020-7-13 11:50 PM 發表

a+ neuro pro~
我都係呢隻,貪佢有埋MFGM,對腦仔發展有幫肋,成分全面D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 raiyu 於 2020-7-14 11:12 AM 發表

樓主你轉咁多次奶粉...bb好難適應喎
係,我b食neuro pro,回想起來當初為左補粉,
見到a+有新formula好吸引,一次就夾到真係好好彩😭

我揀開個隻aptamil essensis本身就有益生元組合同3gl hmo,腸胃健康就唔會成日便秘。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]