• 瀏覽: 4,196
  • 回覆: 47
  • 追帖: 1
是咁的。
因為長期遇到鹹濕上司性騷擾,
根據個人八字信息顯示32-48歲期間都難避免,整整16年咁長!!
我對返工已經興味索然,諗住提早退休全職炒股,起碼比較自由又唔使對住鹹濕老細,又唔使一日八九個鐘都被份工困住冇自由。

全職炒股可以每朝訓到九點先醒,攤係床度睇盤。睇到12點中場休息先起身食個blunch,下驟睇盤睇到4點就放工,不知幾爽,又有錢又自由。hea足一日不知幾爽。總之就自由自在好過返工好多。當然咁樣收入就未必好穩定,而且冇事業心冇上進心。
但係對於我呢種鍾意隱士生活既毒撚,我覺得我好啱全職炒股呢條路。所以我覺得成為隱世股神係我既目標。

咁樣冇事業冇上進心會唔會冇男人要呢?
男人會唔會介意女人冇事業心同上進心?

其實我覺得自己爽就得啦,我都唔靠男人既,哈哈哈哈😂

可以搵返冇事業心的人....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2020-7-10 08:36 PM 發表

是咁的。
根據個人八字信息顯示32-48歲期間都難避免,整整16年咁長!!
我對返工已經興味索然,諗住提早退休全職炒股,起碼比較自由又唔使對住鹹濕老細,又唔使一日八九個鐘都被份工困住冇自由。

全職炒股可以每朝訓到九點先醒,攤係床度睇盤。睇到12點中場休息先起身食個blunch,下驟睇盤睇到4點就放工,不知幾爽,又有錢又自由。hea足一日不知幾爽。總之就自由自在好過返 ...
我識唔少你呢D 炒股志向者 都炒都發左達 過億身家, 希望你都一樣⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-7-10 09:02 PM 發表

我識唔少你呢D 炒股志向者 都炒都發左達 過億身家, 希望你都一樣⋯
謝你吉言。如果我成為阿婆股神身家過億我就請你食餐勁既😂
其實我覺得炒股好啱宅男宅女。因為宅男宅女唔鍾意同人交往,比較自閉,鍾意對住部機,反而有耐心研究股票。

引用:
原帖由 inco 於 2020-7-10 09:08 PM 發表

其實我覺得炒股好啱宅男宅女。因為宅男宅女唔鍾意同人交往,比較自閉,鍾意對住部機,反而有耐心研究股票。 ...
我認同樓主,因為我呢個宅男都全職炒左期指

最愛 黃昏 海峽 山脈
引用:
原帖由 inco 於 2020-7-10 09:08 PM 發表

其實我覺得炒股好啱宅男宅女。因為宅男宅女唔鍾意同人交往,比較自閉,鍾意對住部機,反而有耐心研究股票。 ...
過億得一餐飯俾我中金多寶我分一半過你

引用:
原帖由 inco 於 2020-7-10 08:36 PM 發表

是咁的。

全職炒股可以每朝訓到九點先醒,攤係床度睇盤。睇到12點中場休息先起身食個blunch下驟睇盤睇到4點就放工,不知幾爽,又有錢又自由。hea足一日不知幾爽。總之就自由自在好過返 ...
想問樓主blunch係乜嘢?
下驟!.......係咪下晝呀?

女人無事業心唔緊要,最緊要有事業線!

鍾意隱士生活既毒撚???
唔通你真係男人黎架

動漫,生活,娛樂,真理。
樓主講野個d口吻好似個d作故仔扮女人既連登仔 

引用:

是咁的。

全職炒股可以每朝訓到九點先醒,攤係床度睇盤。睇到12點中場休息先起身食個blunch,下驟睇盤睇到4點就放工,不知幾爽,又有錢又自由。hea足一日不知幾爽。總之就自由自在好過返 ...
梨成日都針對D中佬

引用:
原帖由 ~Matthew~ 於 2020-7-10 09:17 PM 發表

我認同樓主,因為我呢個宅男都全職炒左期指
呢樣係宅既優勢之一,就係甘於寂寞

引用:
原帖由 粵東子弟 於 2020-7-10 09:19 PM 發表

過億得一餐飯俾我中金多寶我分一半過你
如果我身家過億變成富豪,同我食一餐飯應該已經係好大既bonus啦

引用:
原帖由 dc31 於 2020-7-10 09:49 PM 發表

想問樓主blunch係乜嘢?
下驟!.......係咪下晝呀?

女人無事業心唔緊要,最緊要有事業線!
打錯字啦,網上發帖睇得明就得啦,應該係brunch先啱,即係早午餐合為一餐食。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中午活潑的表姐 於 2020-7-10 10:18 PM 發表

鍾意隱士生活既毒撚???
唔通你真係男人黎架
85歲阿婆

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]