• 瀏覽: 9,032
  • 回覆: 91
  • 追帖: 3
冇錢學人擺酒,計埋D婆乸數,樓主認真辛苦。

回覆 引用 TOP

人地都未屌你, 而家咁嘅環境, 疫情又咁嚴重仲擺酒, 
緊係博做完人情唔到啦

回覆 引用 TOP

人地唔封$501俾你

回覆 引用 TOP

我封過三百

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 implaygirl 於 2020-7-10 03:55 AM 發表

想問大家有冇親友咁老土去飲仲做5舊?定你地都仲有人做緊5舊去飲?雖然好聽講句緊係話會嚟飲巳經好高興唔應該計較,但問心講句 mark數果下心裏面好難真係唔計較,而家傻嘅都知公價$1000 啩,知佢係窮嘅朋友比$700/ $800 都仲可以接受理解,但好親嘅親友又唔係好窮嚟都比 $500 真係一度懷疑佢係咪對我甚至有不滿或者自己討人厭?仲要唔止一個兩個親友咁老土核突...。 ...
死窮閪,無錢學乜人擺酒?

先滅毒果、再鏟港台、解散洋官、敉平記協、重組教局。五大訴求、缺一不可!

回覆 引用 TOP

佢寒酸,你亦唔大方,你話唔止一個親戚咁老土,其實會唔會係你家族文化係咁,只係你少請飲,唔知規矩

好老實講,老奉一定要俾$1000?

回覆 引用 TOP

如果諗住攞返個本!就無謂博!

回覆 引用 TOP

可能返唔足工,手緊,下次3倍補返加埋利息

回覆 引用 TOP

冇錢咪學人酒店擺,充大頭鬼,自己寒酸仲好意思話人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 implaygirl 於 2020-7-10 11:38 AM 發表

差唔多$10000/圍。其實意思唔係想有心去計人頭除返開叫人來夾錢,只係拆禮時見到有親友比 $500人情真係感覺唔太好受,主要唔係錢,係我覺得點解會咁都比得出手,係我問題?定佢地自己有問題厚面皮? ...
擺酒預咗蝕,都係同班親戚朋友開心下,下下計到盡,唔通你仲想賺錢呀,冇錢就唔好學人擺酒。又話唔係錢問題,但你個問題根本就係錢問題,自己呃自己

香港曱甴,時代垃圾
屎袋曱命,無謂戇居

回覆 引用 TOP

執到啦 咁嘅環境畀5舊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mki1924 於 2020-7-15 01:56 PM 發表

根本以前請飲真係大戶人家唔洗錢請人去
最多係回禮
宜家d垃圾就利用黎呃人情埋單 好心啦
無錢就慳d啦 學咩人充大頭鬼

個班咁既咩婚禮顧問包裝到好名正言順夾錢睇人做大戲
講真 除非真係好熟 否則我一律推晒去呢d比錢買難受既垃圾婚禮 ...
師兄所言甚是,依家嘅擺酒係一場show,好鬼無謂。
商家佬諗出嚟嘅玩意。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 implaygirl 於 2020-7-10 11:38 AM 發表

差唔多$10000/圍。其實意思唔係想有心去計人頭除返開叫人來夾錢,只係拆禮時見到有親友比 $500人情真係感覺唔太好受,主要唔係錢,係我覺得點解會咁都比得出手,係我問題?定佢地自己有問題厚面皮? ...
無錢賺,發老脾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖大嫂 於 2020-7-16 02:49 AM 發表

佢寒酸,你亦唔大方,你話唔止一個親戚咁老土,其實會唔會係你家族文化係咁,只係你少請飲,唔知規矩
可能係佢家族人地少請佢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]