• 瀏覽: 9,029
  • 回覆: 91
  • 追帖: 3
想問大家有冇親友咁老土去飲仲做5舊?定你地都仲有人做緊5舊去飲?雖然好聽講句緊係話會嚟飲巳經好高興唔應該計較,但問心講句 mark數果下心裏面好難真係唔計較,而家傻嘅都知公價$1000 啩,知佢係窮嘅朋友比$700/ $800 都仲可以接受理解,但好親嘅親友又唔係好窮嚟都比 $500 真係一度懷疑佢係咪對我甚至有不滿或者自己討人厭?仲要唔止一個兩個親友咁老土核突...。

引用:
原帖由 implaygirl 於 2020-7-10 03:55 AM 發表

想問大家有冇親友咁老土去飲仲做5舊?定你地都仲有人做緊5舊去飲?雖然好聽講句緊係話會嚟飲巳經好高興唔應該計較,但問心講句 mark數果下心裏面好難真係唔計較,而家傻嘅都知公價$1000 啩,知佢係窮嘅朋友比$700/ $800 都仲可以接受理解,但好親嘅親友又唔係好窮嚟都比 $500 真係一度懷疑佢係咪對我甚至有不滿或者自己討人厭?仲要唔止一個兩個親友咁老土核突...。 ...
唔擺酒咪冇事囉🤷‍♂️有啲人真係冇貨㗎🤷‍♂️

回覆 引用 TOP

而家疫情嚴峻,冒著生命危險嚟你果餐,你應該唔收人情退返比親戚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 implaygirl 於 2020-7-10 03:55 發表

想問大家有冇親友咁老土去飲仲做5舊?定你地都仲有人做緊5舊去飲?雖然好聽講句緊係話會嚟飲巳經好高興唔應該計較,但問心講句 mark數果下心裏面好難真係唔計較,而家傻嘅都知公價$1000 啩,知佢係窮嘅朋友比$700/ $800 都仲可以接受理解,但好親嘅親友又唔係好窮嚟都比 $500 真係一度懷疑佢係咪對我甚至有不滿或者自己討人厭?仲要唔止一個兩個親友咁老土核突...。 ...
一圍酒有冇12000先?

引用:
原帖由 minishopshop 於 2020-7-10 08:51 AM 發表

一圍酒有冇12000先?
差唔多$10000/圍。其實意思唔係想有心去計人頭除返開叫人來夾錢,只係拆禮時見到有親友比 $500人情真係感覺唔太好受,主要唔係錢,係我覺得點解會咁都比得出手,係我問題?定佢地自己有問題厚面皮?

你心中有數,係你計較$500.

回覆 引用 TOP

依家公價真係一千,咁我真係太耐冇去飲了。
太貴。
擺酒,其實係為做而做。嘥錢又厄錢。

引用:
原帖由 implaygirl 於 2020-7-10 11:38 AM 發表

差唔多$10000/圍。其實意思唔係想有心去計人頭除返開叫人來夾錢,只係拆禮時見到有親友比 $500人情真係感覺唔太好受,主要唔係錢,係我覺得點解會咁都比得出手,係我問題?定佢地自己有問題厚面皮? ...
1萬圍?你自己要面!
6-7千圍都有。
當然,睇你自己級數。
咩師,物師,1萬圍都寒暄。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 implaygirl 於 2020-7-10 11:38 AM 發表

差唔多$10000/圍。其實意思唔係想有心去計人頭除返開叫人來夾錢,只係拆禮時見到有親友比 $500人情真係感覺唔太好受,主要唔係錢,係我覺得點解會咁都比得出手,係我問題?定佢地自己有問題厚面皮? ...
咁梗係你問題啦

回覆 引用 TOP

又係你呢類人

你下次再派貼咪入埋張invoice寫清楚個balance派比人law

到時唔夠錢唔比入席重可以當場屌7佢

富甲半屋

回覆 引用 TOP

咁貪錢一個做雞,一個做鴨吧!曱甴別生曱甴仔!

回覆 引用 TOP

做乜吾玩即場拆人情?

回覆 引用 TOP

咩叫「請飲」? 「請」既意思係你請人去飲,如果怕蝕就唔好學人「請」飲,改為夾錢食飯算罷啦

如果主人家有問,我又去會比8百至1千

如果無問、一係比3百唔去、一係5百照去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 implaygirl 於 2020-7-10 03:55 發表

但好親嘅親友又唔係好窮嚟都比 $500 真係一度懷疑佢係咪對我甚至有不滿或者自己討人厭? ...
你開得依個po都睇得出你為人
所以你唔需要懷疑,因為你真係

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]