• 瀏覽: 4,150
  • 回覆: 19
我今年38,老婆26,相差11年 結左婚4年, 當初因為蓬子成婚,
我地生活越黎越多磨擦,近2年成日鬧交,全都係d好少事,佢一鬧我, 我又會鬧番佢,佢經常黑面,連做愛都黑面, 攪到我無心情同佢做,對我屋企人好似仇人咁,我結婚頭2年都盡量對佢屋企人好d,希望將心比心會對我屋企人好d,但最後對我屋企態度都唔係好,所以近一年我都無理佢屋企,經濟上我不過不失,唔夠錢買樓,但夠租樓住加養工人,佢唔想做全職媽媽,所以我同佢都有做野,我由戒左煙, 上年又食番,佢好唔開心我食番煙,今年2月開始又係鬧交,鬧交原因係佢開始亂鬧個囡,跟住我地就冷戰無講野, 呢幾個月,我差唔多晚晚都扮ot 12點幾先番, 等佢地訓左先入屋,就係唔想同佢講野,上星期佢whatsapp我,話對我無哂感覺, 想分開, 我就同佢講試下搵婚姻輔導, 都解決唔到先分開,佢話ok,我心諗一個女人突然講無哂感覺, 我先估佢係咪出面有男人,之後我有晚去佢公司跟踪佢收工, 發現佢同另一個男人拖手,超hurt, 我無走過去,跟住前晚, 佢訓左教時我偷睇佢電話whatsapp, 字𥚃行間應該有同佢上過床, 我超唔開心, 呢2日都無乜點訓, 我心𥚃面已決定同佢離婚,我尋日send過whatsapp問佢係咪想離婚,佢話想, 不過想見左社工先,我估佢連個囡都唔會想照
顧,佢成日話自己細過結左婚,大把野未玩過,同埋佢根本唔鐘意小朋友
問題1 。我應該點開口講離婚,要同佢屋企人講佢勾佬嗎?
問題2。囡囡我照顧無問題,但如果我照顧,我同佢聯名儲左$35萬,本身係想用黎買樓,但如果離婚我想比我用係小朋友生活度,點開口講呢?

熱賣及精選
睇下果35萬仲响度至諗點樣講都未遲

回覆 引用 TOP

建議你先找婚姻輔導,聽下人意見先再作決定

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 連續狂野的回覆 於 2020-7-6 11:04 AM 發表

我今年38,老婆26,相差11年 結左婚4年, 當初因為蓬子成婚,
我地生活越黎越多磨擦,近2年成日鬧交,全都係d好少事,佢一鬧我, 我又會鬧番佢,佢經常黑面,連做愛都黑面, 攪到我無心情同佢做,對我屋企人好似仇人咁,我結婚頭2年都盡量對佢屋企人好d,希望將心比心會對我屋企人好d,但最後對我屋企態度都唔係好,所以近一年我都無理佢屋企,經濟上我不過不失,唔夠錢買樓,但夠租樓住加養工人,佢唔想做全職 ...
1. 唔好講, 講左肯定反面
2. 佢講到明唔鍾意小朋友, 攞番一半當和平分手吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 連續狂野的回覆 於 2020-7-6 11:04 發表

我地生活越黎越多磨擦,近2年成日鬧交,全都係d好少事,佢一鬧我, 我又會鬧番佢,佢經常黑面,連做愛都黑面, 攪到我無心情同佢做,對我屋企人好似仇人咁,我結婚頭2年都盡量對佢屋企人好d,希望將心比心會對我屋企人好d,但最後對我屋企態度都唔係好,所以近一年我都無理佢屋企,經濟上我不過不失,唔夠錢買樓,但夠租樓住加養工人,佢唔想做全職 ...
問題1 : 搵私家偵探跟佢一星期,睇下佢係咪真係有另一個男朋友...有圖有真相........離婚一蚊都唔駛俾

問題2 : 自己去銀行攞番哂現金出黎...放係個安全地方

引用:
原帖由 連續狂野的回覆 於 2020-7-6 11:04 發表

你做咩撞破左佢地拖手都唔當場去打7個男人呀?
之後再星巴你老婆
起碼出返啖氣先

無非想放下妳
還是掛念妳
誰又會及我傷悲
我今年38,老婆26,相差11年,結婚當年您就應該想到有今天的結果

回覆 引用 TOP

問題1 。我應該點開口講離婚,要同佢屋企人講佢勾佬嗎?
回答1:提出離婚前要好好鋪排,要為小朋友同自己嘅利益好好打算,未計劃好點做唔好咁衝動...想清楚呢段關係是否已去到無可挽救嘅地步。

問題2。囡囡我照顧無問題,但如果我照顧,我同佢聯名儲左$35萬,本身係想用黎買樓,但如果離婚我想比我用係小朋友生活度,點開口講呢?
回答2: 你嘅個人資產當然可以隨你自己個人意願去運用,但若離婚,上到法庭就唔同講法...所以當前最重要係冷靜去安排點做下一步。

如果想要相關/專業人士幫手,可以pm我

引用:
原帖由 連續狂野的回覆 於 2020-7-6 11:04 AM 發表

揾足料留底,講唔講一件事,你想温和處理就唔好講住,有難處先攞證據攤牌,記住女人绝情過男人,變左唔會再返轉頭,放佢走唔好難為自己。

回覆 引用 TOP

睇完覺得你老婆勾佬係你造成
諗下你自己點對個老婆先啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 持久男 於 2020-7-6 03:54 PM 發表

問題1 : 搵私家偵探跟佢一星期,睇下佢係咪真係有另一個男朋友...有圖有真相........離婚一蚊都唔駛俾

問題2 : 自己去銀行攞番哂現金出黎...放係個安全地方 ...
問題1己可取消,通姦罪無左了

回覆 引用 TOP

引用:

直接用佢出軌的証據要求離婚。如佢打算唔要個女。啲錢就當供養個女用,其實佢之後都要比番錢共同供養女兒。佢講到自己未玩夠,九成九會覺得帶住個女會阻佢搵食啦!

回覆 引用 TOP

引用:

1. 答性格不合 感情淡左果D LA 反正出軌的原因都是這樣
2. 直接講囉 唔係舊錢仲可以要來做乜?

回覆 引用 TOP

引用:

早D和平講清楚,問題係可以解決的

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]