• 瀏覽: 9,977
  • 回覆: 27
【星島日報報道】43歲的陳山聰展開人生新的一頁,去年與圈外女友何麗萍(Apple)結婚,並火速如願有BB,昨日山聰在社交平台宣布榮升爸爸,日前他陪太太入產房,最難忘未換衫已經流下爸爸淚,他更親手為兒子剪臍帶,感動、興奮心情難以形容。

山聰昨日在社交平台分享喜訊,並上載兩公婆抱住兒子(Jaco)的照片,留言說:「人生馬拉松中最美麗的畫面,希望你成為一個充滿正能量健康快樂、頂天立地的男子漢。」同時亦感謝太太付出的一切,指母愛很偉大,又感謝單立文(豹哥)及胡蓓蔚(豹嫂)為他兒子改了「Jaco」這麼酷的英文名。隨後山聰接受電話訪問,透露兒子日前出世,重7.1磅,昨日已接妻兒出院:「太太開刀,母子平安,我有入產房陪太太,第一次做爸爸好感動,最難忘未換衫已經喊,流下爸爸淚,反而太太好冷靜,仲叫我唔好喊、冷靜一點。好感恩BB出世後只喊了兩聲,我行埋去就對住我笑,之後又張大眼望住媽咪。」問到BB似誰?他表示很多人說似媽咪,其實BB個樣日日都變,暫時盡量餵人奶,這個新手爸爸都有幫手掃風,還表示最緊要BB健康。

https://hk.celebrity.yahoo.com/陳山聰喜獲愛子-家三口報喜-220405215.html

如果佢前妻見到會有咩感受?會難受?點解對方依家咁開心但自己一個唔開心?仲好嬲?點解個男人咁衰傷害過自己但上天仲俾幸福佢?
有冇過來人有類似咁嘅經歷?

引用:
原帖由 dunnohowtodo 於 2020-7-6 02:38 PM 發表

如果佢前妻見到會有咩感受?會難受?點解對方依家咁開心但自己一個唔開心?仲好嬲?點解個男人咁衰傷害過自己但上天仲俾幸福佢?
有冇過來人有類似咁嘅經歷? ...
施主,放過人等於放過自己。
開心生活落去。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dunnohowtodo 於 2020-7-6 02:38 PM 發表

你係佢前妻嗎?點解知佢唔開心?

引用:
原帖由 4player 於 2020-7-6 07:25 PM 發表

你係佢前妻嗎?點解知佢唔開心?
唔係,但將心比己,一個女人,原本同一個人一齊多年結埋婚,但對方出軌傷害咗自己,雖然之後佢都俾人飛咗,但又咁快搵另一個結埋婚生埋仔,前後三年都冇,依家仲經常喺傳媒前放閃。呢d幸福本來自己擁有,但反而依家係做錯事犯過罪嘅人有...

引用:

仲要咁多人祝福佢先好野

引用:
原帖由 kyms0225 於 2020-7-7 01:43 PM 發表

仲要咁多人祝福佢先好野
咁如果係佢d朋友,見佢真係知錯改過,希望佢可以繼續做好,咁都明白
但佢前妻真係可以放低曬就算睇到呢d消息都冇嘢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyms0225 於 2020-7-7 01:43 PM 發表

仲要咁多人祝福佢先好野
我真唔明白,為何要將佢塑造出一個,好似好正面,好有承擔的人

回覆 引用 TOP

呢啲賤佬好快又重覆犯錯

回覆 引用 TOP

可能前妻已經搵到更好既人,不需要為渣男傷心囉!

有時都吾明上天點諗

回覆 引用 TOP

自古都有講,只見新人笑。。。
所以有歌唱「要活得比你好」向前看。
如對方性格不變,難保也是悲劇,人生就是重覆犯錯所組成。明知對方表面風光,四周放閃,已成局外人的別理他吧

引用:
原帖由 dunnohowtodo 於 2020-7-6 09:34 AM 發表

【星島日報報道】43歲的陳山聰展開人生新的一頁,去年與圈外女友何麗萍(Apple)結婚,並火速如願有BB,昨日山聰在社交平台宣布榮升爸爸,日前他陪太太入產房,最難忘未換衫已經流下爸爸淚,他更親手為兒子剪臍帶,感動、興奮心情難以形容。

山聰昨日在社交平台分享喜訊,並上載兩公婆抱住兒子(Jaco)的照片,留言說:「人生馬拉松中最美麗的畫面,希望你成為一個充滿正能量健康快樂、頂天立地的男子漢。」同 ...

糟糠之妻不下堂。
這是古人的智慧,十分正確。
為了賭王的女兒就放棄了原來的妻子,值得嗎?
你現在已是萬幸之中的萬幸。
希望你的前妻日子也過得好。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]