• 瀏覽: 5,691
  • 回覆: 36
因為男人清楚哂女人嘅弱點。男人其實好古惑!佢哋知道點樣做可以先可以食住個老婆。而且男人知道女人結婚之後一定會以細路為主,為咗自己仔女女人係咩苦咩委屈都可以忍受,「細路」就係女人嘅弱點!所以只要捉住呢個痛腳,男人就唔怕出軌老婆會反面。所以男人結婚生仔之後照樣出軌唔怕老婆離婚離不開三個理由。
第一:父母離咗婚之後個細路一定唔好過有陰影,女人一定唔捨得自己個仔女難受所以死忍唔離婚。
第二:好多時候女人經濟唔獨立,女人驚離咗婚之後養唔掂個細路,要自己仔女同佢捱窮。
第三:女人唔同男人,女人嘅青春非常有限,基本上女人25歲以上已經冇乜市場,可以搵到第二春嘅機會好微。
男人來來去去就係靠呢幾樣野食住自己老婆,所以女人一定要自強同經濟獨立!要時刻有危機感,要諗吓如果聽日你男人有二奶或者要離開你時你會點?你經濟上係咪可以確保你同你仔女幸福生活落去?
如果係的話恭喜你,你男人一定唔敢夠膽咁囂張。
如果唔係嘅話都唔緊要,宜家開始積穀防饑,努力搵錢。咁樣萬一將來你男人離開你嘅話你都唔會傷得太重。

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-6 12:18 AM 發表

因為男人清楚哂女人嘅弱點。男人其實好古惑!佢哋知道點樣做可以先可以食住個老婆。而且男人知道女人結婚之後一定會以細路為主,為咗自己仔女女人係咩苦咩委屈都可以忍受,「細路」就係女人嘅弱點!所以只要捉住呢個痛腳,男人就唔怕出軌老婆會反面。所以男人結婚生仔之後照樣出軌唔怕老婆離婚離不開三個理由。
第一:父母離咗婚之後個細路一定唔好過有陰影,女人一定唔捨得自己個仔女難受所以死忍唔離婚。
第二:好多時候女 ...
哈哈哈
咁點解你仲成日比老婆打ge?

引用:
原帖由 無聊之無聊 於 2020-7-6 12:35 AM 發表

哈哈哈
咁點解你仲成日比老婆打ge?
答得妙,比個like你。

回覆 引用 TOP

痴線、咁你係咪怕老公至死忍唔去勾佬?

你講緊古代?
而家仲邊有呢d歌仔唱
無錢就申請綜援住免費公屋
帶住個細佬仲好
可以快d上樓
唔通真係咁on9
係屋企等個死佬浪子回頭咩😏😏😏

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2020-7-6 01:25 AM 發表

你講緊古代?
而家仲邊有呢d歌仔唱
帶住個細佬仲好
可以快d上樓
唔通真係咁on9
綜緩?公屋?笑死人🤭🤭
係人都知公屋低下階層窮撚多,入面乜嘢垃圾人都有。你有呢啲思想真係唔好生仔女,唔好要下一代陪你捱窮咬老綜住公屋

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-6 12:18 AM 發表

唔好咁天真,女人唔離婚,都可以玩大報復,你做初一,佢做十五!男女平等!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-6 01:36 AM 發表

綜緩?公屋?笑死人🤭🤭
係人都知公屋低下階層窮撚多,入面乜嘢垃圾人都有。你有呢啲思想真係唔好生仔女,唔好要下一代陪你捱窮咬老綜住公屋 ...
新加坡組屋制好好,又可釋放大量購買力,不用使人民一生也只花金錢往房中,可況住公屋也不一定,申請綜援,樓主太片面,此歧視感覺!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimi_cc 於 6/7/2020 01:25 發表

你講緊古代?
而家仲邊有呢d歌仔唱
帶住個細佬仲好
可以快d上樓
唔通真係咁on9
唔等佢回頭點解決

回覆 引用 TOP

引用:

因為佢地老婆有問題

引用:
原帖由 ptc2005 於 2020-7-6 07:10 AM 發表

因為佢地老婆有問題
一個男人出軌,唔好成日都用個老婆有問題來做藉口

因為小個西約吓炮好正常之嘛,人之常情,光明正大咁做喇,做咩要怕

回覆 引用 TOP

引用:

講得好啱!我有個男仔朋友,成日去滾
佢老婆經濟能力好過男方,都唔離婚
就係因為依三個原因
所以依家男方明滾
不過都盡爸爸的責任

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一人咖啡 於 2020-7-6 07:48 AM 發表

一個男人出軌,唔好成日都用個老婆有問題來做藉口
無人會話自己、

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 subming 於 2020-7-6 01:06 AM 發表

痴線、咁你係咪怕老公至死忍唔去勾佬?
哈哈,答得好💁‍♀️

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]