• 瀏覽: 982
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
本主題由 粵X 於 2020-7-4 03:19 PM 關閉
修例時間初期我有個親戚不斷發表佢的偉論,而我有好多都不同意,之後係whatsapp或者當面吵架

但因為有時侯一些節日慶祝都會搵埋姨媽姑姐一齊食飯,當然都會有果位深黃親戚

最近我覺得同佢一齊食飯真係唔舒服,但係咁多親戚面前又好難拒絕唔join食飯,始終有老人家,他們都喜歡熱熱鬧鬧

想問下有沒人有類似的經歷?點處理好?

當佢透明

引用:
原帖由 路過的鬼 於 2020-7-4 01:40 AM 發表

當佢透明
同意

回覆 引用 TOP

叫佢唔好講政治,講錢,宜家經濟咁差,中美貿易戰又咁尖銳,問佢有冇諗移民。

一坐低挑佢機,夠膽舉起光時牌照影張相。影左就舉報佢,唔影就寸9佢廢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Demetrius 於 2020-7-4 09:41 AM 發表

叫佢唔好講政治,講錢,宜家經濟咁差,中美貿易戰又咁尖銳,問佢有冇諗移民。
黃人最憎人唔講政治!
佢會不停攻擊你!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迷途人士 於 2020-7-3 11:32 PM 發表

修例時間初期我有個親戚不斷發表佢的偉論,而我有好多都不同意,之後係whatsapp或者當面吵架

但因為有時侯一些節日慶祝都會搵埋姨媽姑姐一齊食飯,當然都會有果位深黃親戚

最近我覺得同佢一齊食飯真係唔舒服,但係咁多親戚面前又好難拒絕唔join食飯,始終有老人家,他們都喜歡熱熱鬧鬧

想問下有沒人有類似的經歷?點處理好? ...
冇人制止佢?
直接比明立場,請佢收聲,你都保證唔講政治,希望食餐飯!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迷途人士 於 2020-7-3 11:32 PM 發表

全部人當你透明咪得

回覆 引用 TOP

引用:

同佢講, 乜能野都係 共產黨 做既, 我地人人好清楚, 叫佢唔能洗講政治啦! 唔係共產黨放火燒能死你呀⋯

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]