• 瀏覽: 15,347
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
唔好咁講,對你好錫你有上進心咪得你好叻嫁?

引用:
原帖由 高大平平核心 於 2020-8-3 07:23 PM 發表

唔好咁講,對你好錫你有上進心咪得你好叻嫁?
流主好L叻嫁,
25碎UK degree畢業,
返香港做萬四元hr文職,
比無degree既老細炒左。
身高得1.56m,又考唔到差佬,
野雞degree又考唔政府工,
人衰格唔LIKE小朋友又對人朋友朋友態度差。
識唔到女只有去叫老雞解決LOR,
Looser冇野做咪上黎吠d人無degree,
人工高過佢呀,住公屋呀,高過佢呀都係目標。
你有冇醫生介紹比流主?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-3 11:03 PM 發表

因為我發覺香討好多人執迷不悟,幫低學歷垃圾講說話,所以我要話醒佢哋
係呀,"慍"你好呀
1米56 uk degree,
貪你人矮賓州短,月入皮四食老豆又唔愛細路人品夠賤,
餓死老婆瘟臭屋好呀。

回覆 引用 TOP

揀另一半陣要對等,相互平衡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-3 21:55 發表

今時今日低學歷人士可以做咩工?咪又係啲低下階層!呢啲垃圾要黎做乜?博佢餓死老婆瘟臭屋咩!
女人揀男友最緊要係有安全感!一定捒一個有能力嘅人,唔好揀垃圾! ...
樓主搵到未

回覆 引用 TOP

係呀,"慍"流主好呀
1米56 uk degree皮四月入,
真係一齊乞米

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 peterpeterbbc12 於 2020-7-3 11:13 PM 發表

感情事情有幾個說得清! 人如果都咁理智, 就唔會發生咁多事啦!我跟我老婆也差很遠, 佢大學畢業, 又在美國深造, 我香港中三畢業, 原本沒交集, 但又結婚了十幾年, 仔女都3 個了, 有朋友都是高學歷, 最終又離婚! 有時d 野邊有得講咁多, 我覺得你似迷戀香討d積分多 ...
其實要知道為什麼他是低學歷。低學歷不代表一定差

回覆 引用 TOP

低學歷都可以自己創業

回覆 引用 TOP

揀男人一係揀靚仔,一係揀有錢。
高學歷有麥用,可以講心,定講金?

回覆 引用 TOP

我覺得學歷乜嘅唔系最重要嘅 最重要嘅系要有能力!

引用:
原帖由 山上純情的盡頭 於 2020-9-14 04:23 PM 發表

我覺得學歷乜嘅唔系最重要嘅 最重要嘅系要有能力!
男人起碼都要讀到碩士畢業啦!

引用:
原帖由 plc2013 於 2020-9-15 02:52 AM 發表

男人起碼都要讀到碩士畢業啦!
高學歷唔等於高能力,上過學唔等於有文化!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]