• 瀏覽: 1,562
  • 回覆: 15
我皮膚比較sensitive,
聽講用物理防曬比較好,溫和dd
有冇平靚物理防曬推介

回覆 引用 TOP

物理防曬試過好多隻,好多都好笠

kimberly sayer防曬好用

回覆 引用 TOP

我用anessa,, 但我冇睇佢係物理定咩 只知佢唔會整黑我 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我是女皇不是主 於 2020-7-2 06:07 PM 發表

物理防曬試過好多隻,好多都好笠
我反而用biore兒童物理防曬唔會笠,又唔刺激

Fancl 同 Kose 雪肌精都唔錯....
唔會出油粒

回覆 引用 TOP

我好少用其他防曬, 因為油肌關係, 搽乜都好易溶, 但COVERMARK connecting base係我the one and the only one! 對我黎講好清爽, 唔再溶到一撻撻, 又可以修飾面色, 仲係物理防曬~ 而家日日用好方便~!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鹹蛋黃加鹹蛋 於 2020-7-3 05:40 PM 發表

我反而用biore兒童物理防曬唔會笠,又唔刺激
唔笠嘅純物理防曬好難搵呀~呢隻係純物理防曬?

引用:
原帖由 chanmissmiss 於 2020-7-6 01:10 PM 發表

係呀,100%物理防曬。乳液milk,好好搽

引用:
原帖由 chanmissmiss 於 2020-7-6 01:10 PM 發表

補充笠唔笠,乾得夠快唔笠架,搽上身唔會有野漿住嘅feel

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鹹蛋黃加鹹蛋 於 2020-7-6 05:48 PM 發表

係呀,100%物理防曬。乳液milk,好好搽
呢隻我都有用過
親膚度高夠mild,想卸用shower gel沖身就得,唔洗特登用卸妝水抹

回覆 引用 TOP

感謝分享

回覆 引用 TOP

金伯利·賽勒防曬霜易於使用

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右