• 瀏覽: 2,761
  • 回覆: 23
連性別都不是問題,年齡又點會係問題呢
以上我聽過,但...
如果你大女朋友11年,你會唔會同你家人講,去佢屋企時佢家人問你,你會唔會如實答?

未成年的,出年先夠

唔好答年齡住,最梗要講咗你同佢上咗床未先!!

而家呢個年代當然冇問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SINGY78112 於 2020-7-2 12:57 AM 發表

以上我聽過,但...
如果你大女朋友11年,你會唔會同你家人講,去佢屋企時佢家人問你,你會唔會如實答?

未成年的,出年先夠 ...
如果一男一女,年齡相約,溝通都不成問題。
男女年齡差,相差五年以內,其實問題都不大。
極其量,年齡相差七年,已經極限。

也有男女或女男的年齡差,相差超過八年或以上的,
都會比較像父女或母子,畢竟大家成長的年代也不一樣,
除非雙方都有共同的獨有溝通方法,
否則好難沒有代溝。

當然身邊也有成功例子,相差超過10年以上,
也能夠成功結婚生子也沒有離婚的。

不過,總會招致父母的擔心和反對,
父母會擔心,比較年長的一方,會早死。
我覺得,這真是過慮。

與年長的但不吸煙的男人結婚
比起與年輕的但吸煙的男人結婚,
健康情況,其實無分別。

不過最重要,是男方目前一定要有足夠財源,
而且,男方在未來亦有足夠揾錢能力,才值得嫁。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2020-7-2 01:08 AM 發表

系問屌左未先!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2020-7-2 01:08 AM 發表

年齡差距是個難關,是否可以克服,則很難一概而論。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SINGY78112 於 2020-7-2 06:45 AM 發表

你醒目呀!識咁答👍

我睇住你差D跌落個氹🤣

回覆 引用 TOP

如果你叻唔切認食左就大鑊喇!🤣

回覆 引用 TOP

你自己鍾意大11年大更多都冇所謂,保持幽默先,不過你未成年呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SINGY78112 於 2020-7-2 12:57 AM 發表

以上我聽過,但...

未成年的,出年先夠 ...
有邊個四十幾男人 唔係目標在 22丶3 的女性?

家妹前男友大12歲

要看兩個人在一起感覺怎麼樣?如果兩個人沒有代溝,那完全沒問題

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]