• 瀏覽: 6,764
  • 回覆: 82
  • 追帖: 3
對個細路係咪好大影響

引用:
原帖由 DeadWalker 於 2020-6-30 04:05 AM 發表

對個細路係咪好大影響
都唔係嘅我同我表妹 全部都係單親家庭長大㗎喇 根本唔關事

引用:
原帖由 PureLoveLove 於 2020-6-30 04:09 AM 發表

都唔係嘅我同我表妹 全部都係單親家庭長大㗎喇 根本唔關事
唉,有得簡都唔想行依條路,一諗起佢第時返學,d同學實白眼佢

唔好諗到咁負面啦 ……
小朋友係唔會因為佢父母離咗婚就唔同佢玩㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DeadWalker 於 2020-6-30 04:10 AM 發表

唉,有得簡都唔想行依條路,一諗起佢第時返學,d同學實白眼佢
講真單親家庭長大好平常㗎咋而家

引用:
原帖由 PureLoveLove 於 2020-6-30 04:12 AM 發表

講真單親家庭長大好平常㗎咋而家
🙁覺得對個小朋友唔住

引用:
原帖由 DeadWalker 於 2020-6-30 04:27 AM 發表

🙁覺得對個小朋友唔住
放假都可以帶佢見佢阿媽嘅啫
噉你哋兩公婆啲嘢有機會可以再慢慢傾……

回覆 引用 TOP

經常見面就唔會,慢慢講解點解要離開,並不是不愛他们

回覆 引用 TOP

有 一係對自己好 做個負心人 人生得到自由 一係對其他人好 從此委屈一生 做牛做馬 還讓人睇唔起

引用:
原帖由 半夜緊慎的富豪 於 2020-6-30 08:05 AM 發表

有 一係對自己好 做個負心人 人生得到自由 一係對其他人好 從此委屈一生 做牛做馬 還讓人睇唔起
好sad

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DeadWalker 於 2020-6-30 04:05 發表

對個細路係咪好大影響

回覆 引用 TOP

有小朋友的盡量不要離婚,小孩真的很可憐…,因為小朋友有媽媽依賴,有爸爸保護是最幸福的,除非對方有做出不道德的事,兩公婆只要肯溝通,還是給小孩多一個人疼的機會

引用:
原帖由 太陽從西邊出來 於 2020-6-30 08:55 AM 發表

有小朋友的盡量不要離婚,小孩真的很可憐…,因為小朋友有媽媽依賴,有爸爸保護是最幸福的,除非對方有做出不道德的事,兩公婆只要肯溝通,還是給小孩多一個人疼的機會 ...
我只係同老婆對管教小朋友既意見有嚴重分歧,只係兩年多,嗌交多左,感情仍有傷害到,我地都好錫個仔,但佢係脾氣衰d,我就成日衰多口

引用:
原帖由 DeadWalker 於 2020-6-30 09:01 AM 發表

我只係同老婆對管教小朋友既意見有嚴重分歧,只係兩年多,嗌交多左,感情仍有傷害到,我地都好錫個仔,但佢係脾氣衰d,我就成日衰多口
這是好小事,這應該也是很多夫妻有小孩之後的問題,兩個人一定要多溝通,一些問題你看表面是這些,也許在她心裡有其他不滿之類的,找點方法去溝通,女人哄一哄,給點小浪漫就好了,離婚不是最好的選擇

回覆 引用 TOP

有依個post既導火線係幾日前個仔,睇左陣卡通片,關機要訓下午覺,但個仔喊話想睇,佢採用唔理佢喊完先同佢解釋,我又忍唔住去睇佢,佢又叫我唔好理,咁喊聲會令到人心煩,佢關左門,我又發脾氣打左個門一下,佢就開門出黎想郁手,我又還拖,但我地無打到對方,只係喝左幾句,雙手係推下拉下咁,佢就帶左仔出左去訓一晚,我就借機唔留係屋企見面

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]