• 瀏覽: 3,518
  • 回覆: 69
如題

熱賣及精選
引用:
原帖由 無盡活潑的女俠 於 2020-6-29 09:59 PM 發表

如題
個仔做賊,做父母有責任嗎!?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡活潑的女俠 於 2020-6-29 09:59 PM 發表

如題
另一半有責任…

提醒個男人帶小三回家,三劍齊發!

回覆 引用 TOP

可能系平時情感交流唔夠導致嘅,重要嘅系溝通搵到解決問題嘅辦法。

回覆 引用 TOP

一隻手掌拍不響,但男人一定最大責任!

引用:

如題
一段分外情的意義價值是釐補一段婚姻中不足的缺陷。
出軌除了背上不忠罪名外,你估真係不用付出更多的金錢、精神和體力咩,如果在婚姻生活中取得滿足又怎會劈腿呢(男女亦言),所以倆個人的溝通和心係非常重要,無奈人總是犯賤的,有事跟外人商量也不願跟家人討論,有心事跟紅顔/藍顔吐也不想和伴侶訴。

智者務其實,愚者爭虛名。
莫以善小而不為,勿以惡小而為之。
以前,我都會覺得自己有責任,但佢再次出軌後,我發現,男人出軌,主要原因係佢唔係最愛你,同埋佢太成功喇!
第一次,同佢一齊見過好多婚輔,努力修補,佢話我做得唔好嘅我都改...到再次,佢只係話外面嘅女人太有新鮮感....
投放三十年感情,雖然已經離婚,但我依然好唔開心,同佢一齊捱嘅時候佢唔記得,事業有成就走人,我唔可能同後生女比....但我哋結婚個陣,都有人問佢係咪娶咗個明星,到而家都唔多人估到我幾歲,咁努力,又點?
一時感慨,人生,就係要珍惜自己。

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2020-7-19 11:57 PM 發表

以前,我都會覺得自己有責任,但佢再次出軌後,我發現,男人出軌,主要原因係佢唔係最愛你,同埋佢太成功喇!
第一次,同佢一齊見過好多婚輔,努力修補,佢話我做得唔好嘅我都改...到再次,佢只係話外面嘅女人太有新鮮感....
投放三十年感情,雖然已經離婚,但我依然好唔開心,同佢一齊捱嘅時候佢唔記得,事業有成就走人,我唔可能同後生女比....但我哋結婚個陣,都有人問佢係咪娶咗個明星,到而家都唔多人估到我幾歲 ...
所以揀一個“對的人”好重要,要搵一個重視你感受既人。

引用:

如題
雙方都有責任

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2020-7-19 11:57 PM 發表

投放三十年感情,雖然已經離婚,但我依然好唔開心,同佢一齊捱嘅時候佢唔記得,事業有成就走人,我唔可能同後生女比....但我哋結婚個陣,都有人問佢係咪娶咗個明星,到而家都唔多人估到我幾歲 ...
師姐 放開啲啦 好多嘢都控制唔到 又或者自己揀嘅對象唔啱 又或者自己盡咗力 但結果唔好 都冇辦法 我只知道 女人最緊要信自己 唔好話婚姻 就算自身呢個社會 都要自身堅強 信自己 因為呢個世界好現實 有事時 只有自己幫到自己 人哋唔一層百踩 已經算係幫咗你㗎啦 現實就係咁樣

引用:
原帖由 P8MAX 於 2020-7-20 12:51 AM 發表

所以揀一個“對的人”好重要,要搵一個重視你感受既人。
啱!年輕時好自信,可惜無眼光....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-7-20 05:21 AM 發表

師姐 放開啲啦 好多嘢都控制唔到 又或者自己揀嘅對象唔啱 又或者自己盡咗力 但結果唔好 都冇辦法 我只知道 女人最緊要信自己 唔好話婚姻 就算自身呢個社會 都要自身堅強 信自己 因為呢個世界好現實 有事時 只有自己幫到自己 人哋唔一層百踩 已經算係幫咗你㗎啦 現實就係咁樣 ...
多謝你!慢慢放下中,只係有時某些日子、某些時刻又會觸動那個傷口...

引用:
原帖由 Tosayhi 於 2020-7-20 10:08 AM 發表

多謝你!慢慢放下中,只係有時某些日子、某些時刻又會觸動那個傷口...
我都係呀 傷害好深好大 為咗幫佢同佢屋企搞到我一來所有因為我同佢一齊好耐佢嘅朋友圈子變成我嘅朋友圈住已經見佢啲朋友幫佢呢望住我好多嘢 當你發覺真實嘅殘骸之前你要睇到嗰啲人喺你面前各式各樣嘅大話都噏得出 對人冇咗講嘅信心或者我冇呢個 命水 我由細到大都係靠我一個人無論遇到好嘅唔好嘅事 都係要自己面對同解決 傷心或者面對唔到 就匿埋一排飲下酒呢個世界永遠自己同我啲細佬妹最可靠

出咗櫃🗄,實有責任

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
物離鄉貴,人離鄉賤

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]