• 瀏覽: 3,165
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
本人今年22歲,話說我返工做到就嚟暈,我屋企人就話係我唔想做野一大堆藉口係咁罵我。但明明講佐原先要4-5個人做既野之後變得2個人做,加上原先做既野唔係我平時做既範圍係第二間公司要做嘅。個日最少飲佐成4-5升水,我做到咁辛苦仲話我唔肯做,由其係我家姐咩都唔知就罵我,我呀頭都話唔係我同第二個人問題,話慢慢做都冇所謂但隔離既人就好似唔洗錢咁樣係咁叫我地。成件事同我屋企人講完就話我唔肯做野,我就話你係唔係想我做到猝死先,係既我就照返。佢哋講到好似係幫出邊人而唔係幫返自己屋企人囉 (可以點解決好)

人工幾多先

引用:
原帖由 持久男 於 2020-6-29 03:08 PM 發表

人工幾多先
日薪540

引用:
原帖由 寒冬泛黃 於 2020-6-29 16:44 發表

日薪540
咁後生讀番書啦

引用:
原帖由 持久男 於 2020-6-29 05:21 PM 發表

咁後生讀番書啦
我遲少少去做機電學徒,打算儲經驗順便拎張高級文憑

我諗你搵到份新工,再辭職,無縫銜接咁。佢地應該唔會鬧你呱。佢地係咪怕你hea喺屋企唔俾家用呀?

引用:
原帖由 寒冬泛黃 於 2020-6-29 06:13 PM 發表

唔做,但係屋企都唔好講。
做,但返到屋企不停講。

引用:
原帖由 工廠男 於 2020-6-29 06:29 PM 發表

唔做,但係屋企都唔好講。
做,但返到屋企不停講。
其實已經請佐 但我要將平安卡續期先返得

引用:
原帖由 h_a_n_g 於 2020-6-29 06:25 PM 發表

我諗你搵到份新工,再辭職,無縫銜接咁。佢地應該唔會鬧你呱。佢地係咪怕你hea喺屋企唔俾家用呀?
唔知啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬泛黃 於 2020-6-29 06:35 PM 發表

其實已經請佐 但我要將平安卡續期先返得
唔好急!
家人相處時間未必太長。

引用:
原帖由 工廠男 於 2020-6-29 06:43 PM 發表

唔好急!
家人相處時間未必太長。
真係頂唔順

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬泛黃 於 2020-6-29 06:13 PM 發表

呢D先係優秀青年!

引用:
原帖由 87er 於 2020-6-29 10:09 PM 發表

呢D先係優秀青年!
講呢啲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬泛黃 於 2020-6-29 01:44 PM 發表

本人今年22歲,話說我返工做到就嚟暈,我屋企人就話係我唔想做野一大堆藉口係咁罵我。但明明講佐原先要4-5個人做既野之後變得2個人做,加上原先做既野唔係我平時做既範圍係第二間公司要做嘅。個日最少飲佐成4-5升水,我做到咁辛苦仲話我唔肯做,由其係我家姐咩都唔知就罵我,我呀頭都話唔係我同第二個人問題,話慢慢做都冇所謂但隔離既人就好似唔洗錢咁樣係咁叫我地。成件事同我屋企人講完就話我唔肯做野,我就話你係唔係 ...
工作事。 無謂同家人分享

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]