• 瀏覽: 1,815
  • 回覆: 18
如題,BB車、口水堅、紗巾、尿片,仲有呢?

回覆 引用 TOP

母乳? 我帶水奶呀~ 不過個樽係玻璃, 有d重~ 可以既話想轉奶粉~

引用:
原帖由 たまものまえ 於 2020-6-29 09:44 AM 發表

母乳? 我帶水奶呀~ 不過個樽係玻璃, 有d重~ 可以既話想轉奶粉~
半埋身呀,我專揀補粉時間先出門口,你而家係邊隻?我仔食neuro pro我覺得幾好,日日都有屎痾
如果你想轉可以考慮下

引用:
原帖由 たまものまえ 於 2020-6-29 09:44 AM 發表

倒入膠既奶樽得唔得 輕好多

引用:
原帖由 Soda-Wa 於 2020-6-30 10:23 PM 發表

半埋身呀,我專揀補粉時間先出門口,你而家係邊隻?我仔食neuro pro我覺得幾好,日日都有屎痾
如果你想轉可以考慮下
咁全奶粉既話呢隻對便便如何 不過你係補粉 預左你答唔到

引用:
原帖由 nike 於 2020-7-1 09:34 AM 發表

免洗消毒液
我用無香味既消毒濕紙巾,消毒液邊隻對BB安全?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 兔b 於 2020-7-1 09:46 PM 發表

倒入膠既奶樽得唔得 輕好多
唔建議,因為水奶一開就要即食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 兔b 於 2020-7-1 09:49 PM 發表

咁全奶粉既話呢隻對便便如何 不過你係補粉 預左你答唔到
有朋友bb係全奶粉食neuro pro,便便都ok,都係一日一次

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Soda-Wa 於 2020-6-30 10:23 PM 發表

如果你想轉可以考慮下
請問呢隻甜嗎?
引用:
原帖由 Soda-Wa 於 2020-7-1 11:58 PM 發表

我用無香味既消毒濕紙巾,消毒液邊隻對BB安全?
我用Pure Green 24,
呢隻可以殺冠狀病毒,出街食飯我用黎消毒餐具,有無帶阿B出去都會用~

引用:
原帖由 盈盈:] 於 2020-7-2 09:19 AM 發表

請問呢隻甜嗎?

我用Pure Green 24,
呢隻可以殺冠狀病毒,出街食飯我用黎消毒餐具,有無帶阿B出去都會用~
Pure Green 24未聽過.....Neuro pro同母乳一樣淡口
佢亦都有一個母乳成分-MFGM,對bb大腦發展好有幫

出門口罩系必須嘅,安全考慮。

引用:
原帖由 Soda-Wa 於 2020-7-2 11:29 AM 發表

Pure Green 24未聽過.....Neuro pro同母乳一樣淡口
佢亦都有一個母乳成分-MFGM,對bb大腦發展好有幫
呢隻長唔長肉

引用:
原帖由 海灘狂野的主角 於 2020-7-2 03:09 PM 發表

帶BB出門要帶的東西很多,尿布,奶粉,濕巾,奶瓶,抽紙,推車,最好把熱水喝溫水都要帶著,出門在外都要考慮周到
熱水只用屋企果d先安心,酒樓街外果d真係免了,唔知大家有無呢個感覺

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]