• 瀏覽: 31,954
  • 回覆: 482
  • 追帖: 34
經驗之談,粗略寫下重點,細節自己諗

你都係貪條女靚/身材正先想溝人,咁麻煩你自己都執正d個Look,唔係點襯得起呢

忌猴擒,勿操之過急,減低對方的戒心

如果對方無意思,忌死纏爛打,轉目標

做男人記住要有紳士風度,勿計較,肉酸呀嗎

盡量少用Whatspp/微信溝通,要傾電話,真人對話先培養到感情㗎嗎

叻嘅就唔好吹水講大話,要識講真話呃佢/氹佢

自問有才華嘅,寫情書打動都重有用

識得製造浪漫會增加你嘅成功機率

忌充大頭/扮闊佬,正所謂扮勁無錢剩,你自己難收科

唔好諗住遷就佢博好感,你會失霸氣,淪為做兵的材料

d老牛想吃嫩草嘅,唔好成日講想當年喇,認老咩依家?

要低調,但又帶點不平凡,先容易吸引到異性

#474 講真話呃人 解釋例子

good point

大C食香啦 \|/

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

呢d手法,好似得,但係唔得!

講嘅野好多基本得泥
又係事實
做男人有性格好重要, 有時要投對方所好, 有時更要say no, 揸哂主意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 故鄉明 於 2020-6-28 05:31 AM 發表

呢d手法,好似得,但係唔得!
無嘅,睇你識否掌握d細節位喇

講真話又點呃佢呢

沟女之道:中出即飞!

回覆 引用 TOP

打得呢篇野
你應該都有40幾歲以上
寫情信...  都講得出

引用:
原帖由 josechong@@ 於 2020-6-28 02:56 AM 發表

經驗之談,粗略寫下重點,細節自己諗

你都係貪條女靚/身材正先想溝人,咁麻煩你自己都執正d個Look,唔係點襯得起呢

忌猴擒,勿操之過急,減低對方的戒心

如果對方無意思,忌死纏爛打,轉目標

做男人記住要有紳士風度,勿計較,肉酸呀嗎

盡量少用Whatspp/微信溝通,要傾電話,真人對話先培養到感情㗎嗎

叻嘅就唔好吹水講大話,要識講真話呃佢/氹佢

自問有才華嘅,寫情書打動都重有用

識得製 ...
溝仔冇乜竅門藝術?

引用:
原帖由 Be_princess 於 2020-6-28 11:47 AM 發表

打得呢篇野
你應該都有40幾歲以上
無錯,橋唔怕舊

剩係用真話呃女呢招,依家好多人都唔識

引用:
原帖由 强勁的🐴 於 2020-6-28 11:51 AM 發表

溝仔冇乜竅門藝術?
你摸錯門口,過主喇!

引用:
原帖由 Be_princess 於 2020-6-28 11:47 發表

打得呢篇野
你應該都有40幾歲以上
講得40幾歲以上,我又不妨答下嗲.
可能面對的對像不同有各種方式,但我認同講真話,天花亂墜胡吹吃苦果反而是自己,可能我是從一群朋友中幅射型擴大圈子,基本上某人某事大家都有多少知悉,其實最大忌諱是口沒遮攔,口密才贏盡分數.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]