• 瀏覽: 35,932
  • 回覆: 343
  • 追帖: 4
四大長老日娥夜娥要我地生仔!好Q煩!
我同老婆大約30,自住已供斷既樓,想做多5-6年野儲完錢半退休,返下parttime度日。唔想做到4-50歲仲要睇老細面色。
但如果生左仔女就真係大鑊、有排挨。
有無過來人,有咩方法可以解決四大長老既麻煩。

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-6-17 01:17 PM 發表

四大長老日娥夜娥要我地生仔!好Q煩!
我同老婆大約30,自住已供斷既樓,想做多5-6年野儲完錢半退休,返下parttime度日。唔想做到4-50歲仲要睇老細面色。
但如果生左仔女就真係大鑊、有排挨。
有無過來人,有咩方法可以解決四大長老既麻煩。 ...
自己決定啦........唔同住嘅話,四大長老理柒得佢地 X UP

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-6-17 01:36 PM 發表

自己決定啦........唔同住嘅話,四大長老理柒得佢地 X UP
講極都唔聽,話無仔女搵幾多錢都無用 仔女大個左咪又係自己生活

養兒防老

鄉土股神
引用:
原帖由 番鼠bb 於 2020-6-17 02:03 PM 發表

養兒防老
發夢啦

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-6-17 01:37 PM 發表

講極都唔聽,話無仔女搵幾多錢都無用 仔女大個左咪又係自己生活
老豆生前講過一句說話 : 親生仔不如近身錢
我一個細路,大學畢業後工作,只要求佢每個月俾返多少家用就 OK,我有層 430 實呎已供完嘅樓自住,唔使擔心住嘅問題,兩公婆冇乜特別生活要求,支出唔大所以亦唔期望細路第時會養我兩個

樓主一係話自己生唔到仔。

女人早生仔,身體好處多。

引用:
原帖由 消失了榴槤 於 2020-6-17 04:01 PM 發表

要諗清楚, 好多人後生時話唔生仔, 結果大個咗又要執咗
生左最少要做到50歲

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-6-17 02:27 PM 發表

老豆生前講過一句說話 : 親生仔不如近身錢
我一個細路,大學畢業後工作,只要求佢每個月俾返多少家用就 OK,我有層 430 實呎已供完嘅樓自住,唔使擔心住嘅問題,兩公婆冇乜特別生活要求,支出唔大所以亦唔期望細路第時會養我兩個 ...
但係唔想做野做到咁老 人生咁就無左

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-6-17 04:36 PM 發表

生左最少要做到50歲
到50歲時,你可能又想生!見好多男星都是近50歲才結婚生仔(可能因為想生仔才結婚,所以一定是少女),同前女友bye bye。

引用:
原帖由 apple939 於 2020-6-17 11:07 PM 發表

到50歲時,你可能又想生!見好多男星都是近50歲才結婚生仔(可能因為想生仔才結婚,所以一定是少女),同前女友bye bye。
有錢人想繼承身家姐 無錢怕咩

回覆 引用 TOP

唔生可能系物質上富有,但一定會有空虛辜獨的感覺會來臨。

引用:
原帖由 飄逸的俊俊 於 2020-6-17 11:19 PM 發表

唔生可能系物質上富有,但一定會有空虛辜獨的感覺會來臨。
生左最驚就係成個人生都綁住

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]