• 瀏覽: 3,824
  • 回覆: 32
是低敏奶粉嗎?

唔嚴重可以試下隻enfinitas,呢隻比較溫和,
唔得就睇醫生同轉低敏

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-6-16 07:48 PM 發表

唔得就睇醫生同轉低敏
enfinitas 濕疹都可以嗎?

引用:
原帖由 Norayu 於 2020-6-17 01:40 AM 發表

我有朋友同佢老公本身都有濕疹, 佢個仔一出世就飲enfinitas, 不過一直都唔見佢仔有濕疹發作

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個熱情的希望 於 2020-6-16 02:56 PM 發表

是低敏奶粉嗎?
聽過有朋友食低敏都一樣會敏感, 最好係BB試下睇夾唔夾

引用:
原帖由 Norayu 於 2020-6-17 01:40 AM 發表

我覺得可以試左先既,見唔少醫生都有係診所賣佢

回覆 引用 TOP

好像愛他美奶粉有各種的特殊奶粉,你可以去看看

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-6-16 07:48 PM 發表

唔得就睇醫生同轉低敏
唔怪得之前個朋友個BB早產都係飲呢款啦

回覆 引用 TOP

冷暖自知
愛他美奶粉有各種的特殊奶粉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 biotrue 於 2020-6-17 12:01 PM 發表

聽過有朋友食低敏都一樣會敏感, 最好係BB試下睇夾唔夾
係, BB試過先最好, 低敏唔代表不敏

回覆 引用 TOP

皮膚問題通常都係因為腸胃有問題先會咁,我仔仔食開illuma就日日有便便,
佢入面有hmo同mos,對個腸胃都抵抗力都有用,而家皮膚都係滑滑既,

早幾行街日見到ENFINITAS平左,1號仔賣500蚊罐,呢隻都岩濕疹B飲

引用:
原帖由 ning_yoka 於 2020-6-18 04:36 PM 發表

皮膚問題通常都係因為腸胃有問題先會咁,我仔仔食開illuma就日日有便便,
佢入面有hmo同mos,對個腸胃都抵抗力都有用,而家皮膚都係滑滑既,
見A+ NEURO PRO 除左有HMO之外, 仲有益菌, MFGM同DHA, 營養幾全面咁

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-6-21 01:31 PM 發表

早幾行街日見到ENFINITAS平左,1號仔賣500蚊罐,呢隻都岩濕疹B飲
係藥房定係連鎖個D都有平?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]