• 瀏覽: 11,176
  • 回覆: 85
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 不詳物黑貓 於 2020-6-18 01:55 AM 發表

你唔愛你既另一半又會同佢結婚?咁你愛左另一半又可以再愛其他人?咁你所講既愛真係唔知好過知喎
你地知人地屋企發生乜事?就係叫你地啲人,唔好係甘鬧人,人地夫妻發生乜事,你好清楚?結婚時緊係愛啦!

引用:
原帖由 悠然帶走 於 2020-6-18 10:04 AM 發表

你地知人地屋企發生乜事?就係叫你地啲人,唔好係甘鬧人,人地夫妻發生乜事,你好清楚?結婚時緊係愛啦!
愛係你口中講到真係一文不值, 有無試過包容寬恕忍耐呀, 無愛就要分就要離, 唔好同我講有細路唔想離怕因為影響佢, 因為你遇到對既人果時無考慮過佢, 離左再搵返人唔係好難, 到時錯過左我先會替樓主遺憾. 仲有家家有本難言的經, 我唔想再批評人地, 或者你知內情佢係無可奈何, 但道德標準過度咩?

回覆 引用 TOP

有家庭又一起已經是錯既開始啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不詳物黑貓 於 2020-6-18 01:55 AM 發表

你唔愛你既另一半又會同佢結婚?咁你愛左另一半又可以再愛其他人?咁你所講既愛真係唔知好過知喎
一時興起就可以結婚?
結婚的宣言於你而言,只是一時間的情感高漲?

如果覺得婚姻破裂,可以嘗試解決,也可以選擇離婚,沒人用槍迫你
如果搞婚外情都不能罵,難道要再跟別人有了孩子才叫錯?難道要搞到傷己傷人才叫錯?

婚外情本來非不可恕,但搞婚外情卻竟自以為有理,說甚麼時間不對人不對,就不說自己不對

若這樣都不能罵,難道我還要呵護著說:oh~乖乖,明白這並不容易,相信你經歷了很多痛苦,你也是很無奈的,對嗎?
同一類帖子(都是香討),上次我給的回應就是安慰與鼓勵,因為她意識到自己有問題

如果她是說想找輔助員,那以上的話,的確是輔助員應該說的

但這是公開的討論區,我若不直斥其非,恐怕令人誤會婚外情是對的
到時很多還在心思思的人就彷彿有了借鏡,就認為這樣其實也沒有甚麼大不了

明明是搞婚外情,卻說到好像愛情小說般那麼矯情

回覆 引用 TOP

感情應該值得珍惜尊重

回覆 引用 TOP

明明說好了分開,但這兩天又一起食lunch,究竟這是甚麼狀態?好像彼此都有默契了般,就是不再去提感情事,不追問也不猜想 ... 真的能說放下就放下嗎?

引用:
原帖由 yingyingluk 於 2020-6-18 05:23 PM 發表

明明說好了分開,但這兩天又一起食lunch,究竟這是甚麼狀態?好像彼此都有默契了般,就是不再去提感情事,不追問也不猜想 ... 真的能說放下就放下嗎? ...
有無可能,名自離婚,然後走在一起?
如果無,就不要比件事再發展落去,一定係悲劇收場

回覆 引用 TOP

我完全明白🙏

回覆 引用 TOP

我都好想搵人傾訴,真係好痛

引用:
原帖由 yingyingluk 於 2020-6-15 01:47 PM 發表

第二次分離了,錯的時間遇上對的人,心痛又胃痛 ... 大家各有家室,卻又走在一起,第一次分了,第二次又是分了 ...
世界上最淒絕的距離是兩個人本來距離很遠,互不相識,忽然有一天,他們相識,相愛,距離變得很近。然後有一天,不再相愛了,本來很近的兩個人,變得很遠,甚至比以前更遠。

引用:
原帖由 失眠的每晚 於 2020-6-21 07:58 AM 發表

我都好想搵人傾訴,真係好痛
如果可以相愛,就應該不顧一切咁去愛,
如果不能再愛,就應該頭也不回咁分開!

引用:
原帖由 P8MAX 於 2020-6-22 12:00 AM 發表

如果可以相愛,就應該不顧一切咁去愛,
如果不能再愛,就應該頭也不回咁分開!
我都明白,我理性上係應該放手,亦都已放開,我知道不再放手只會自討沒趣,只會變得悲微如塵。
其實一開始都知道會有這一天,這一天終於來臨,真係好傷好痛,這應該是報應吧!

回覆 引用 TOP

搵過個單身的

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]