• 瀏覽: 7,954
  • 回覆: 73
  • 追帖: 1
開新account 費事比人認出....

先講背景,我地喺大學時期開始拍拖, 當時我好窮但佢都願意一齊捱. 畢業之後由於我係專業人士, 人工上得比較快, 五年後就儲夠首期上車並喺兩年後結婚. 五年後有左小朋友我地又換左間4房單位住,佢就辭職專心湊小朋友, 我就負責晒全家的支出, 所有野看似好美滿.....

一次偶然的機會下, 比我睇到佢whatsapp, 原來呢兩年來佢一直同個舊同事有曖昧, whatsapp 內互flirt. 我質問佢之下, 佢再講喺幾個月前開始受溝, 只係間中食lunch同whatsapp 傾, 冇咩實際野發生過 (呢樣有特別原因我信佢,但唔可以喺度交待得太清楚..). 當我一發現佢已即刻斬纜, 好後悔並懇求我原諒佢.

各位大大, 雖然好hurt, 但係我內心仍然係好愛佢, 加上又有小朋友, 所以我想原諒佢.... 但咁樣係咪啱嘅決定呢? 求教.....

熱賣及精選
引用:
原帖由 heiyeungyeung 於 2020-6-15 10:05 AM 發表

先講背景,我地喺大學時期開始拍拖, 當時我好窮但佢都願意一齊捱. 畢業之後由於我係專業人士, 人工上得比較快, 五年後就儲夠首期上車並喺兩年後結婚. 五年後有左小朋友我地又換左間4房單位住,佢就辭職專心湊小朋友, 我就負責晒全家的支出, 所有野看似好美滿.....

一次偶然的機會下, 比我睇到佢whatsapp, 原來呢兩年來佢一直同個舊同事有 ...
既然你都咁講    (呢樣有特別原因我信佢,但唔可以喺度交待得太清楚..)    咁咪原諒佢一次。

引用:
原帖由 平衡生活 於 2020-6-15 10:10 AM 發表

既然你都咁講    (呢樣有特別原因我信佢,但唔可以喺度交待得太清楚..)    咁咪原諒佢一次。
但ching, 女人決定咁做係咪已經交左個心出去... 其實已經好難翻轉頭?

引用:
原帖由 heiyeungyeung 於 2020-6-15 10:05 AM 發表

一次偶然的機會下, 比我睇到佢whatsapp, 原來呢兩年來佢一直同個舊同事有 ...
搵私家偵探跟一段時間,呢D錢唔慳得.
無事當買個安心,有事即刻處理.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 heiyeungyeung 於 2020-6-15 10:13 AM 發表

但ching, 女人決定咁做係咪已經交左個心出去... 其實已經好難翻轉頭?
想請問一下,同樣道理如果你係出軌嗰位,你又希唔希望你太太原諒你?

引用:
原帖由 平衡生活 於 2020-6-15 10:38 AM 發表

想請問一下,同樣道理如果你係出軌嗰位,你又希唔希望你太太原諒你?
想. 但我唔係我老婆肚裡面條蟲, 點知佢係咪真心斬纜? 就算斬, 女人來講真係可以斬得咁絕?

回覆 引用 TOP

引用:

冇咩實際野發生過 (呢樣有特別原因我信佢,但唔可以喺度交待得太清楚..).
除左無呢樣野發生過,咁樓主有無問過自己,點解老婆會有其他出軌行為呢

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-6-15 11:29 AM 發表

除左無呢樣野發生過,咁樓主有無問過自己,點解老婆會有其他出軌行為呢
我一向好少講說話'tum'佢. 可能係咁, 當有其他人同佢傾得埋又會tum佢, 久而久之有feel都唔出奇

引用:
原帖由 heiyeungyeung 於 2020-6-15 11:36 AM 發表

我一向好少講說話'tum'佢. 可能係咁, 當有其他人同佢傾得埋又會tum佢, 久而久之有feel都唔出奇
有無同老婆傾下,係唔係呢個原因或者係其他原因

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-6-15 01:04 PM 發表

有無同老婆傾下,係唔係呢個原因或者係其他原因
有同佢傾過, 佢話佢覺得我唔重視佢, 所以當有人出現同佢啱傾又會tum佢, 耐左就開始有feel.... 有冇其他原因就唔知la

引用:
原帖由 heiyeungyeung 於 2020-6-15 01:51 PM 發表

有同佢傾過, 佢話佢覺得我唔重視佢, 所以當有人出現同佢啱傾又會tum佢, 耐左就開始有feel.... 有冇其他原因就唔知la
大家都傾過而知道原因既,咁即係樓主都想重新開始,如果唔係,樓主唔需要同老婆傾

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-6-15 02:02 PM 發表

大家都傾過而知道原因既,咁即係樓主都想重新開始,如果唔係,樓主唔需要同老婆傾
其實係佢主動同我解釋... 當然我仲好愛佢, 只不過我唔知以後佢會唔會再係咁. 係我寧願而家忍痛割愛

引用:
原帖由 heiyeungyeung 於 2020-6-15 02:07 PM 發表

其實係佢主動同我解釋... 當然我仲好愛佢, 只不過我唔知以後佢會唔會再係咁. 係我寧願而家忍痛割愛
對方都肯願意講出件事
證明對方誠心悔改,坦白溝通,唔會呃你一世
代表對方都想繼續同你走落去
將來既事無人知,唔擔保樓主你自己都會做錯事
如果你花時間去諗將來會唔會再發生
不如花時間去諗你地兩公婆點樣繼續開開心心行落去仲好啦

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-6-15 02:16 PM 發表

對方都肯願意講出件事
證明對方誠心悔改,坦白溝通,唔會呃你一世
代表對方都想繼續同你走落去
將來既事無人知,唔擔保樓主你自己都會做錯事
如果你花時間去諗將來會唔會再發生
不如花時間去諗你地兩公婆點樣繼續開開心心行落去仲好啦 ...
謝謝師兄(姐?), 我知應該點做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 heiyeungyeung 於 2020-6-15 10:13 AM 發表

你係求師兄原諒你?定,
你原諒你老婆?
啱!但未必啱你!
錯!但可能你只有這一條路!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]