• 瀏覽: 1,737
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
小弟同個ex分左手3年,但到呢一刻我仲好掛住佢。尤其是與現任女友見面,我無時無刻都對她唔住。雖然行為上無出軌,亦唔敢出軌。但一個人既時候精神上會不斷諗番起以前既事。有時聽到個現任話以前個ex,我真係會嬲。但當然就唔會表達出來。到呢一刻,我仍然會逃避現任講將來既問題,點算?但我仍然同現任見面果時會全心全意咁同佢相處。
請問各位,我係未有病?點解我會走唔出個陰霾?點解我可以對一個感覺唔大既女友仍然表現出愛仍既表現?我好矛盾?就黎精神分裂,原因係我會發開口夢,我怕我發開口夢講錯野面佢又知道。無師兄師姐可以開解下小弟。

熱賣及精選
引用:
原帖由 gangster0123 於 2020-6-8 01:37 PM 發表

小弟同個ex分左手3年,但到呢一刻我仲好掛住佢。尤其是與現任女友見面,我無時無刻都對她唔住。雖然行為上無出軌,亦唔敢出軌。但一個人既時候精神上會不斷諗番起以前既事。有時聽到個現任話以前個ex,我真係會嬲。但當然就唔會表達出來。到呢一刻,我仍然會逃避現任講將來既問題,點算?但我仍然同現任見面果時會全心全意咁同佢相處。
請問各位,我係未有病?點解我會走唔出個陰霾?點解我可以對一個感覺唔大既女友仍然表現 ...
講得簡單D,你唔係精神分裂,你只不過當人係水泡,
即係我地所講既,無左個橙,求其搵返個吉就算啦,心底中,你始終會將佢同個EX比。
作為男人,我只可以講,過左去就由得佢過去,已經無可能再一齊既人,就忘記佢啦。
如果仲覺得有可能,咪追返個EX,
如果係真係無可能,就專心同而家既女友發展,個EX,就當發左場夢啦。

引用:
原帖由 fwho 於 2020-6-8 10:28 PM 發表

即係我地所講既,無左個橙,求其搵返個吉就算啦,心底中,你始終會將佢同個EX比。
作為男人,我只可以講,過左去就由得佢過去,已經無可能再一齊既人,就忘記佢啦。
如果係真係無可能,就專心同而家既女友發展,個EX,就當發左場夢啦。 ...
好難忘記😢
「男兒有淚不輕彈」平時遇到再痛再辛苦既困難都唔會咁容易令自己沉落去。但呢鋪真係手徹打死左我,每次諗番起都忍唔住流馬尿。我覺得自己好無用。btw 多謝你既回應 我真心覺得相比其他野係好困難。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gangster0123 於 2020-6-8 03:37 PM 發表

請問各位,我係未有病?點解我會走唔出個陰霾?點解我可以對一個感覺唔大既女友仍然表現 ...
我同你差吾多,我分左手4年。每日都好掛住佢,即使我而家有女朋友。都覺得呢一世都忘記吾到,上星期五飲大左,第一個就諗起佢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gangster0123 於 2020-6-8 03:37 PM 發表

時間長了就好了

回覆 引用 TOP

唔使覺得自己無用 呢種事情任邊個都唔好過去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fwho 於 2020-6-8 10:28 PM 發表

如果係真係無可能,就專心同而家既女友發展,個EX,就當發左場夢啦。 ...
你現任好慘 對人好D LA

回覆 引用 TOP

時間係良藥

回覆 引用 TOP

引用:

你女友都幾慘,
你既然唔太鍾意現任,係唔係不應再一起

回覆 引用 TOP

不如搵返前任,同盡快同現任分手

回覆 引用 TOP

引用:

咁點解唔可以搵返前度嘅?

回覆 引用 TOP

情關本身就難過,但係過去咗都就定!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]