• 瀏覽: 11,266
  • 回覆: 130
  • 追帖: 1
30歲,求伴侶

如有嚟生,傾國傾城只為你,如有嚟生,一世長情唔負我。

如有嚟生,君生我亦生,如有嚟生,我生君未老。

如有嚟生,相離唔相忘莫如相愛唔相離

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shkb 於 2020-6-8 07:16 AM 發表

有吖
之前興趣班都係女仔多
不如你講下你對男伴有乜野要求先,同時介紹一下自己。

引用:
原帖由 dc31 於 2020-6-8 05:43 PM 發表

不如你講下你對男伴有乜野要求先,同時介紹一下自己。
對男仔要求好簡單
外在:睇上去高過我(我未有170cm);年紀大過我(40+)
內在:善良、正直、有上進心
我自己冇咩好介紹 個樣好普通 性格亦好普通
幾隨和 缺點係宅

引用:
原帖由 shkb 於 2020-6-8 06:45 PM 發表

對男仔要求好簡單
外在:睇上去高過我(我未有170cm);年紀大過我(40+)
幾隨和 缺點係宅 ...
點先叫有上進心?

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-6-8 06:55 PM 發表

點先叫有上進心?
嗯 上進心 其實係一個好抽象的概念 譬如話:打遊戲追求高分數高等級 亦係一種上進心;就算玩樂器 都要玩到愈來愈好⋯⋯一言話之 我的理解係一種「追求」、「希望」。 做人唔可以太滿足現狀。雖然知足者常樂 但適時都要比自己一d刺激 推一推往前。有上進心的話 生活中 永遠都有完善自我的機會。

引用:
原帖由 shkb 於 2020-6-8 07:09 PM 發表

嗯 上進心 其實係一個好抽象的概念 譬如話:打遊戲追求高分數高等級 亦係一種上進心;就算玩樂器 都要玩到愈來愈好⋯⋯一言話之 我的理解係一種「追求」、「希望」。 做人唔可以太滿足現狀。雖然知足者常樂 但適時都要比自己一d刺激 推一推往前。有上進心的話 生活中 永遠都有完善自我的機會。 ...
有上進心的男人必定對人生要求都會高,你覺得呢D男人會揀個40歲條件又普通的你咩🤭

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-6-8 07:11 PM 發表

有上進心的男人必定對人生要求都會高,你覺得呢D男人會揀個40歲條件又普通的你咩🤭
有d男人晚熟 同樣有d女人都會晚熟⋯唔比人地中年發達咩 我後發都有可能呀😂

樓豬一定係被剩女所戲...以致..所棄。
戲完可以再棄。

引用:
原帖由 shkb 於 2020-6-8 07:18 PM 發表

有d男人晚熟 同樣有d女人都會晚熟⋯唔比人地中年發達咩 我後發都有可能呀😂
我都想知有邊個有要求的男人會要個阿嬸🤭🙋‍♂️

引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2020-6-8 07:23 PM 發表

樓豬一定係被剩女所戲...以致..所棄。
戲完可以再棄。
呢個有待考古學家研究😘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-6-8 07:33 PM 發表

我都想知有邊個有要求的男人會要個阿嬸🤭🙋‍♂️
個阿嬸樣ok 同樣唔ok的後生女 你揀邊個?或者阿嬸性格溫柔賢淑 後生女任性幼稚唔講理 你揀返邊個先?

引用:
原帖由 shkb 於 2020-6-8 06:45 PM 發表

對男仔要求好簡單
幾隨和 缺點係宅 ...
嗯!表面睇條件都唔係好高,一街都係,應該唔難搵。
咁你有無好似依家啲女仔咁,要求有車,有樓,有錢,有學識先?

引用:
原帖由 dc31 於 2020-6-8 07:50 PM 發表

嗯!表面睇條件都唔係好高,一街都係,應該唔難搵。
咁你有無好似依家啲女仔咁,要求有車,有樓,有錢,有學識先?
咁如果一個女仔係大學生既話 是否要求對方也讀過大學算要求高?如果一個女仔自己有樓的話 是否希望男仔也有樓算要求高?<< 唔好對號入座 非本人 只係打比方啫

引用:
原帖由 shkb 於 2020-6-8 08:00 PM 發表

咁如果一個女仔係大學生既話 是否要求對方也讀過大學算要求高?如果一個女仔自己有樓的話 是否希望男仔也有樓算要求高?<< 唔好對號入座 非本人 只係打比方啫 ...
你其實已講咗你要求,以你角度係唔高,但以common sense,你有咁要求如果揾到會係個奇蹟🤭

引用:
原帖由 shkb 於 2020-6-8 07:42 PM 發表

個阿嬸樣ok 同樣唔ok的後生女 你揀邊個?或者阿嬸性格溫柔賢淑 後生女任性幼稚唔講理 你揀返邊個先?
點解你會咁講?唔可以有個樣ok性格又溫柔賢淑 的後生女咩?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]