• 瀏覽: 8,975
  • 回覆: 49
  • 追帖: 2
太細要找當地保母,太大怕融入唔到。
而家個女K2

自己唔陪住成長,為乜生 ?

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-6-5 01:15 AM 發表

自己唔陪住成長,為乜生 ?
希望你屋企無工人。甚至父母在家教學。如你假於人,為乜生??

感覺要20歲哦

如有嚟生,傾國傾城只為你,如有嚟生,一世長情唔負我。

如有嚟生,君生我亦生,如有嚟生,我生君未老。

如有嚟生,相離唔相忘莫如相愛唔相離
引用:
原帖由 windows311 於 2020-6-5 08:36 AM 發表

希望你屋企無工人。甚至父母在家教學。如你假於人,為乜生??
自己仔女自己湊,洗乜希望工人?
細細個最需要父母愛時你送走叫為佢好?
真心唔好生,你d叫愛?

引用:
原帖由 紅塵深處 於 2020-6-5 10:39 AM 發表

感覺要20歲哦
Agree
起碼十八歲大學,細路仔就話岀國為將來
真係當細路係乜?
將來係乜冇人知?
相處黃金期一去一世不復還。
唔見得做得出之人有幾愛自己細路...

回覆 引用 TOP

係香港自細讀國際學校的. 長大後去外國從無融入唔到嘅問題. 當然入啲好啲的國際學校,唔係易學壞.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-6-5 10:58 AM 發表

自己仔女自己湊,洗乜希望工人?
細細個最需要父母愛時你送走叫為佢好?
真心唔好生,你d叫愛?
自己仔女自己湊, 所以而家好多請工人個D, 真係不要生!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 windows311 於 4-6-2020 10:45 PM 發表

而家個女K2
18 歲!

回覆 引用 TOP

送外國為乜先
好多外國返黎一樣無嘢做除左上街掟磚

引用:
原帖由 underline 於 2020-6-6 08:17 AM 發表

送外國為乜先
好多外國返黎一樣無嘢做除左上街掟磚
去左外國仲返來?你睇特首D仔!

回覆 引用 TOP

最好讀大學,有一定自控能力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 windows311 於 2020-6-4 10:45 PM 發表

而家個女K2
這個很難說, 太早送往外國 又驚學壞, 太遲去 又驚語文追不上。

引用:
原帖由 海神Nereus 於 2020-6-7 11:21 AM 發表

這個很難說, 太早送往外國 又驚學壞, 太遲去 又驚語文追不上。
如果是英語會話,我又唔怕,我小朋友4歲,我地講英文故事書時,佢已能正常對答。

最好是讀大學,十八歲以上了,有一定自控能力。

ヽ最美的、是厼ˉ还继续说嗳俄。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]