• 瀏覽: 8,202
  • 回覆: 29
買左個氣炸鍋番屋企,
之後用第2次果時佢係咁話我成日整熱氣野
油林林唔健康,但其實有幾碟菜,得一碟係氣炸豆腐
到今日佢見到新聞話又有6個確診,就唔比我落街買野,話我落街野到D細菌攪病佢
我就黎頂佢唔順

開戰左d 咩

只係佢鬧你,無戰出現

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 glam`` 於 2020-6-2 09:14 PM 發表

買左個氣炸鍋番屋企,
到今日佢見到新聞話又有6個確診,就唔比我落街買野,話我落街野到D細菌攪病佢
我就黎頂佢唔順 ...
唔比我落街買野?咁點買餸?

引用:
原帖由 半夜灰盒子 於 2020-6-2 10:01 PM 發表

開戰左d 咩
因為佢咁樣所以我都串番佢2句,佢就好嬲

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 科幻推理 於 2020-6-3 02:58 PM 發表

唔比我落街買野?咁點買餸?
網購

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 glam`` 於 2020-6-3 09:47 PM 發表

因為佢咁樣所以我都串番佢2句,佢就好嬲
根本條老野想你地快d搬. 鬼叫你兩公婆無本事, 搵錢少, 無能力搬出去咩.

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-6-4 12:32 PM 發表

根本條老野想你地快d搬. 鬼叫你兩公婆無本事, 搵錢少, 無能力搬出去咩.
咁有時唔係有冇能力搬出去好似我咁個老公想照顧佢媽咪所以有錢都唔想走

提示: 違規內容已被屏蔽
一句就夠,
一屋不能藏二虎,即一間屋唔能夠有2個主人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 glam`` 於 2020-6-2 09:14 PM 發表

買左個氣炸鍋番屋企,
我就黎頂佢唔順 ...
同一句說話如果出自自己媽媽把口,你就會順耳順氣好多。
你嘗試逼自己將奶奶當做另一個阿媽咁忍讓,睇吓條氣會唔會順啲
新抱就係咁,個心成日覺得 你估你係我阿媽咩,我阿媽都未咁話我。

引用:
原帖由 wongyannie2235 於 2020-6-4 01:45 PM 發表

咁有時唔係有冇能力搬出去好似我咁個老公想照顧佢媽咪所以有錢都唔想走
glam如果有本事, 使鬼上香討呻?? 新移民的悲哀!!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]