• 瀏覽: 9,711
  • 回覆: 33
  • 追帖: 2
今日見到之前有條追過我既男人,離左婚,扶養個三四歲體弱多病既女,睇到就心涼😂
那,雖然我唔係心地善良,但係我絕對係愛憎分明,唔會濫殺無辜果種。
呢條友當年係我同事,被我拒絕之後,好唔甘心,係咁針對我、刁難我、精神折磨我、令我日子非常難過,差d得憂鬱症。第一次遇到呢種事情,居然拒絕一個男人會得到咁既報復。
今天見到佢妻離子病
我感到好心涼😂
要慶祝下先😏

熱賣及精選
引用:
原帖由 傲骨 於 2020-5-31 12:13 PM 發表

咪咁黑心啦傻姑
父債女還,爽😊

引用:
原帖由 核心清涼的裙 於 2020-5-31 12:18 PM 發表

你拒絶人都啱,畢竟男男生唔到仔
三隻嬲嬲豬即係點?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-5-31 02:25 PM 發表

算啦 過咗去就算啦 你 痛恨人哋嘅 同時 其實你自己 都會好唔開心 何必呢
我愛憎分明,又冇做乜嘢害佢。
見佢人生不幸,開心下都唔得?
孔子都話啦:「以德報怨,何以報德?」
所以見佢不幸我肯定要開心慶祝啦😂

引用:
原帖由 michealp 於 2020-5-31 02:04 PM 發表

何必呢,他朝君體也相同,忘記佢吧
記住,我冇對佢做過乜嘢,係佢曾經得罪我。而家見佢衰運連連,我表示下開心都係人之常情。
善惡終有報。
放心我一向行善
所以得罪我既人
都冇好下場😏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傲骨 於 2020-5-31 01:58 PM 發表

我終於明點解妳一直單身啦
冇所謂啊
對呢種欺負過我既人
我心涼好正常
仲要扮嘢,我覺得好偽善😂

引用:
原帖由 michealp 於 2020-5-31 02:33 PM 發表

放下吧,忘記佢,做番自己啦
我而家感到心涼咪可以放低仇恨囉😂
一個人被傷害,害佢既人唔倒霉,你點可能釋懷?呢d係凡人正常既心態。個個都唔係神仙,唔好扮到好清高。
而家見佢有今日,係佢既報應。
做人多多行善,先唔會有報應。
我一向光明磊落,人不犯我 我不犯人,佢欺我果陣,應該冇諗到佢折墮既時候會被我笑掛?

引用:
原帖由 傲骨 於 2020-5-31 02:34 PM 發表

自己暗爽就好啦,仲要講埋出口

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-5-31 02:33 PM 發表

其實算啦 就算你 在憎恨佢 都係個男人對你唔住啫 同個男人嘅老婆 個男人嘅解佢無關係 無需要咁樣啦 我前度個傷得我好深好深 但係我都唔想 睇住佢 行條不歸路 同埋都希望佢媽媽同佢個仔都病會好返 只不過 下面對我嘅前度 好堅硬 過咗去就算啦 永不回頭 或者當我老咗 大家再見面 算了 有時成日記住啲唔開心嘅嘢 做人會唔開心好痛苦 你以為你嬲人哋係人哋唔開心 其實你係懲罰緊你自己 點解唔 ...
你都未明果種感受😂
一個人傷害你
你睇住佢折墮
咁你先可以放下心結
你有冇諗過果個人傷害你咁深,如果你脆弱d可能你已經自殺了結自己啦。
比人欺負,係一種心靈創傷,呢種創傷要好返,良藥就係睇住惡人折墮,當見到惡人折墮,你先可以真正放低,條氣先順得返。
而家呢個世界好多虛偽既人,連咁基本既人性都要扼殺,我覺得好傻囉😂

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-5-31 02:44 PM 發表

放下係放低自己嘅執著 同埋在乎自己嘅心態 我同我前度曾經相愛 下咗啖氣 我同佢已經過去啦 我亦都有新男朋友啦 何必要希望睇住人哋接待呢
你都話你曾經同佢相愛,咁佢都有做過對妳好既事,你地有美好回憶可以對衝下佢對妳既傷害。
但係我所講既呢條友,我並冇愛佢,我拒絕佢之後佢對我既報復打擊,點同你地?
總之見到佢過得唔好,我好心涼😂

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-5-31 02:44 PM 發表

放下係放低自己嘅執著 同埋在乎自己嘅心態 我同我前度曾經相愛 下咗啖氣 我同佢已經過去啦 我亦都有新男朋友啦 何必要希望睇住人哋接待呢
對惡人仁慈,就係對自己殘忍。
唔好扮得太好人,咁只會傷害自己。😏
一個人做錯事,個天懲罰佢,呢d就係正義。你有同情心,都唔係比呢d人。
冇佢既仔女這麼佢,仲有邊個折磨到佢?😏

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-5-31 02:50 PM 發表

就算係 呢個男人嘅 老婆仔女並冇得罪你呀 唔應該將呢個所謂男人嘅過錯放喺佢嘅老婆仔女身上 禍不及妻兒
禍不及妻兒呢句係對好人來講先係
對壞人來講
佢妻兒好難唔被禍及wow
相反
好多時候佢妻兒就係佢既報應
個天要令佢妻兒有事
我支持個天既做法開心下
有乜問題?😂

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-5-31 02:53 PM 發表

唔一定用人嘅子孫去折磨人 你咁想佢衰 我寧願佢折磨你 你折磨返佢以牙還牙 咁我冇說話好講係你兩個之間嘅恩怨其實從不涉及任何人 所以就算我前度幾對我唔住都好 唔關佢媽媽 同佢仔仔嘅事又或者個兄弟姊妹嘅事 所以到今日我前度嘅妹妹仍然當我係朋友 但係我仍然未可以完全放得低去見佢妹妹 因為我唔知點樣面對一個人做錯係一個人當唔應該和及其他人 ...
😂
你都搞笑
係個天令佢仔女有事
關我鬼事咩?
我講左啦
我只係因為個天遂左我心意所以我開心姐
你不如去同個天理論啦好冇?😂
反正我就係覺得心涼😏

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-5-31 02:55 PM 發表

其實呢個男人同你嘅嘢 已經係過去式呢個男人婚又結賣 仔女呀閂埋啦 過咗去就放低佢啦 你唔係同個男人過唔去 其實你係同自己過唔去 何必呢
你都onxxx
我而家不知幾心涼點會同自己過唔去?😂
都係果句,你覺得唔忿氣既
咪搵個天理論囉
你而家係咁扯住我,係同你自己過唔去,要放低果個係你😏
你搵我做乜?我都冇可能認同你d歪理,總之我繼續心涼,bye~~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-5-31 03:00 PM 發表

學你話齋佢而家咁樣咁慘你又何必加多 腳 啦 我叫你放低你同呢個男人之間嘅恩怨你個人會開心啲 令自己難受唔開心嗰啲 盡量忘記佢啦 做啲令自己開心嘅嘢 如果你鍾意扮靚嘅咪每日扮靚啲囉 如果你鍾意食嘢嘅 食多啲自己鍾意食嘅嘢當氹下自己囉 無謂無時無刻都記住啲唔開心嘅嘢呀 鑽牛角尖 其實呢啲嘢好小事 如果你話有重病醫唔好上天要攞返你嘅證明你冇得揀 咁就慘啦 聽有不測之風雲 開心又要過唔開心又要過 點 ...
唔再覆你啦
建議你睇下醫生😏

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]