• 瀏覽: 970
  • 回覆: 13
自己窮
冇車冇樓
唔敢高攀有錢仔
難道唔係自尊自愛既做法?
既然話我咁做係自卑😑
香討毒撚左右開弓
窮女高攀有錢仔,就話人地拜金,唔敢高攀有錢仔,又話人地自卑,點都錯,我真係想問咁點做先啱?
其實我唔敢高攀有錢仔有兩個原因:
1.自己太窮,高攀人地,等於拖累人地,而且自己外家冇經濟實力,會被有錢親家睇少。亦冇實力阻止有錢老公出去滾。簡單講因為窮唔會受到尊重。唔係自卑囉
2.雖然窮但係嫁到有錢仔就可以改善環境忽然富貴,其實老公幫老婆改善生活都冇乜問題甚至天經地義。只不過問題都係使人地既錢,自己好被動,又係控制唔到個老公。
講真我唔係太著重錢方面,我比較注重男人受到良好教育。有錢又有良好教育就最好。

講來講去就係想嫁有錢人

常人醉心的理想   於我絕未欣賞,
常人愛的是俗色脂粉   卻非我心景仰.
搵到先算

回覆 引用 TOP

1/ 女仔窮唔敢高攀有錢仔絕對冇錯!
2/ 女仔拜金想嫁有錢人都冇問題,因為我的志願係食軟飯!!!

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成日有女砌。
樓主,你不用理人香討啲人係咁,覺得啱就去做啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cognacxo 於 2020-5-29 04:49 AM 發表

講來講去就係想嫁有錢人
唔通想嫁窮人咁on9?

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-5-29 09:30 AM 發表

1/ 女仔窮唔敢高攀有錢仔絕對冇錯!
2/ 女仔拜金想嫁有錢人都冇問題,因為我的志願係食軟飯!!!
我覺得我以前諗法確實係錯左。
而家諗起覺得自己好on9
如果我唔係自認窮配唔上有錢人
話唔定我而家都係闊太啦
😂
其實唔需要諗太多,自己覺得自卑
有錢人睇得上你,已經證明你有資格同價值嫁比有錢人😏

引用:
原帖由 cognacxo 於 2020-5-29 04:49 AM 發表

講來講去就係想嫁有錢人
誰不想嫁個有錢人或者娶個有錢人,問題是,找個有錢人要讓自己沒有尊嚴的話,寧願找一個和自己門當戶對的

回覆 引用 TOP

你思想好好

回覆 引用 TOP

男女都唔會想自己窮

回覆 引用 TOP

窮人真係多事實!
又窮又想控制人!
你都係唔好拍拖,結婚累人啦!
相處係講求互相尊重,唔係講邊個控制邊個架!思想咁小學雞,千期唔好結婚生仔,有下一代,你會累左個小朋友!

其實又唔需要理會別人點睇,少聽D外來雜音重好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2020-5-29 02:18 AM 發表

自己窮
冇車冇樓
唔敢高攀有錢仔
難道唔係自尊自愛既做法?
既然話我咁做係自卑😑
香討毒撚左右開弓
窮女高攀有錢仔,就話人地拜金,唔敢高攀有錢仔,又話人地自卑,點都錯,我真係想問咁點做先啱?
其實我唔敢高攀有錢仔有兩個原因:
1.自己太窮,高攀人地,等於拖累人地,而且自己外家冇經濟實力,會被有錢親家睇少。亦冇實力阻止有錢老公出去滾。簡單講因為窮唔會受到尊重。唔係自卑囉
2.雖然窮 ...
人嫌你你嫌人
人地夠嫌人地學歷低啦
唔通人地嫌你窮就唔應該?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 魚肥果熟麻能飯 於 2020-5-29 02:35 PM 發表

窮人真係多事實!
又窮又想控制人!
你都係唔好拍拖,結婚累人啦!
相處係講求互相尊重,唔係講邊個控制邊個架!思想咁小學雞,千期唔好結婚生仔,有下一代,你會累左個小朋友! ...
想搵個又有錢又專一
發下夢好啦

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]