• 瀏覽: 1,351
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
大家好,因為男朋友的問題, 所以我開左個新帳號問下大家的意見
背景係我大男朋友3年,而家我33歲,而男朋友就剛30歲,拍左2年拖,但佢就唔係幾上進,我想叫佢平時收工就增值一下自己,但佢又好似聽唔入耳咁,話唔想再增值自己,話而家咁既情況滿足,不想再有改變
佢就做政府既咩技術主任,關於工程,佢就後生時入去做,佢22歲入去做,只係出面做過幾個月私人工就入左技術主任,做左8年,佢話已經當左係一生的職業,唔想有咩進步
雖然我自己係公司做普通文員,搵得比佢少,但都想個男朋友可以一路進步,爭氣一點,將來的收入會更好

引用:
原帖由 高達遇到了姐姐 於 2020-5-28 11:55 AM 發表

大家好,因為男朋友的問題, 所以我開左個新帳號問下大家的意見
背景係我大男朋友3年,而家我33歲,而男朋友就剛30歲,拍左2年拖,但佢就唔係幾上進,我想叫佢平時收工就增值一下自己,但佢又好似聽唔入耳咁,話唔想再增值自己,話而家咁既情況滿足,不想再有改變
佢就做政府既咩技術主任,關於工程,佢就後生時入去做,佢22歲入去做,只係出面做過幾個月私人工就入左技術主任,做左8年,佢話已經當左係一生的職業,唔 ...
收爐一排,睇佢會唔會改變。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高達遇到了姐姐 於 2020-5-28 11:55 AM 發表

佢就做政府既咩技術主任,關於工程,佢就後生時入去做,佢22歲入去做,只係出面做過幾個月私人工就入左技術主任,做左8年,佢話已經當左係一生的職業,唔 ...
政府工都OK啦

引用:
原帖由 P8MAX 於 2020-5-28 12:16 PM 發表

政府工都OK啦
佢而家都係35k左右
佢個職位頂薪係44k
其實如果佢上進會更好

由佢,有啲人性格係咁

回覆 引用 TOP

政府工,目標是褔利,特別是住屋福利。

唔好亂上進.
你想賺多些,去儲錢買些保本理財每年收息已夠。

要做富豪級那是條命水+人際關係。

不要強求。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高達遇到了姐姐 於 2020/5/28 13:00 發表

佢而家都係35k左右
佢個職位頂薪係44k
其實如果佢上進會更好
計埋得到的津貼和福利就唔只啦。

回覆 引用 TOP

你自己怎樣上進???

回覆 引用 TOP

你何必要去改變他人呢?
改變吓自己先啦!

今時今日,乜都係二手,樓又係二手,車又係二手,手錶又係二手,手機又係二手,手袋又係二手,女朋友又係二手,老婆又係二手.....

回覆 引用 TOP

“雖然我自己係公司做普通文員,搵得比佢少,但都想個男朋友可以一路進步,爭氣一點,將來的收入會更好”  

佢太上進,目光視野唔一樣
又未必係同你一齊,大把妹妹仔揀

天灰灰 會不會 讓我忘了你是誰  
     夜 越黑 夢違背 難追難回味    ————《世界末日》
引用:
原帖由 高達遇到了姐姐 於 2020-5-28 01:00 PM 發表

佢而家都係35k左右
佢個職位頂薪係44k
其實如果佢上進會更好
佢收入算唔錯啦, 咁你呢? 你點上進?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwan_1099 於 2020-5-28 02:58 PM 發表

“雖然我自己係公司做普通文員,搵得比佢少,但都想個男朋友可以一路進步,爭氣一點,將來的收入會更好”  

佢太上進,目光視野唔一樣
又未必係同你一齊,大把妹妹仔揀 ...
咁我都想佢將來會更好一點

回覆 引用 TOP

點解非要改變佢呢

回覆 引用 TOP

講多少少,知道佢平時番到屋企就沖左涼食埋飯就只玩遊戲或者睇youtube,完全唔會去學下新野
之前就得閒買隻遊戲,
又成日睇旅行資料
好似唔為將來打算

樓主男友細你3年, 但佢人工已經高過你, 
而且可以睇到將來人工起碼有44k, 
不如樓主講下你進修緊d咩, 你既工作前景係點?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]