• 瀏覽: 20,975
  • 回覆: 277
  • 追帖: 6
好多女仔會先要求大家wts傾一排,了解咗大家,啱傾就繼續,到佢認為係時候(快則一個月耐則可能要半年),之後再相約出黎見面。
但係有啲個案係,到首次見面時相處,先至發現對方整個人,俾唔到feel俾自己,造成第一次見面亦是最後一次見面嘅情況。
如果見面前需要半年時間先肯見面,出到黎先發現唔啱,咁咪浪費咗大家半年時間?

其實我想講嘅係,點解識人唔係傾咗一排,互相睇咗個人照,先見面,待大家觀察過感受過對方,認為適合然後再繼續了解大家,繼而再發展?

有冇人認同,先見面再了解,比先了解再見面,成功發展成男女朋友嘅機率,有效得多同高好多?

熱賣及精選
引用:
原帖由 角度兄 於 2020-5-27 02:25 AM 發表

好多女仔會先要求大家wts傾一排,了解咗大家,啱傾就繼續,到佢認為係時候(快則一個月耐則可能要半年),之後再相約出黎見面。
但係有啲個案係,到首次見面時相處,先至發現對方整個人,俾唔到feel俾自己,造成第一次見面亦是最後一次見面嘅情況。
如果見面前需要半年時間先肯見面,出到黎先發現唔啱,咁咪浪費咗大家半年時間?

其實我想講嘅係,點解識人唔係首先見面,待大家觀察過感受過對方,認為適合然後再繼續了 ...
認同師兄,依家既步伐太慢,

我覺得一開始要中出一次,睇下喺咪真正既靈魂伴侶,之後再慢慢發展,無謂浪費一年半載拍拖時問

網絡上可以幻想,約出嚟原來對方有J……

引用:
原帖由 角度兄 於 2020-5-27 02:25 AM 發表

其實我想講嘅係,點解識人唔係首先見面,待大家觀察過感受過對方,認為適合然後再繼續了 ...
約出來見有危險喎,尤其女仔

一出黎就食嫁啦

引用:
原帖由 法號。夢遺 於 2020-5-27 10:44 AM 發表

一出黎就食嫁啦
你講一出來食飯嘛!
男女想法唔同架!
如果女仔唔駛點溝通就出既
食你果餐都死啦

引用:

婚姻介紹所果d
唔駛傾
即見面啦!

何不同時同幾個女仔傾?

我永遠等著你
一定要先扑野後拍拖.....

回覆 引用 TOP

There  are  points :
1. Thru days and months for understanding then decided to meet in person.
2. Thru much longer time but feeling no joys then will not ask to meet in person.
3. Thru web and knowing each other then ask to meet in person.
Whether can cont or not it depends.

I  have a pen friend , since in 1986 we started to com each each other
by letters , then emails and uptoday we are using  whatsapp  but we
never ever meet in person. We  are  still  communicating  each  other.

了解少少再見,外表唔岩就速逃

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RV356484 於 2020-5-27 11:44 AM 發表

There  are  points :
1. Thru days and months for understanding then decided to meet in person.
2. Thru much longer time but feeling no joys then will not ask to meet in person.
3. Thru we ...
Agree

回覆 引用 TOP

光天化日大庭廣眾有咩危險?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真奇石頭 於 2020-5-27 11:01 AM 發表

婚姻介紹所果d
唔駛傾
即見面啦!
收費好貴

引用:
原帖由 共鳴 於 2020-5-27 11:19 AM 發表

何不同時同幾個女仔傾?
邊有咁多時間吖?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]