• 瀏覽: 21,265
  • 回覆: 34
  • 追帖: 6
好多女仔會先要求大家wts傾一排,了解咗大家,啱傾就繼續,到佢認為係時候(快則一個月耐則可能要半年),之後再相約出黎見面。
但係有啲個案係,到首次見面時相處,先至發現對方整個人,俾唔到feel俾自己,造成第一次見面亦是最後一次見面嘅情況。
如果見面前需要半年時間先肯見面,出到黎先發現唔啱,咁咪浪費咗大家半年時間?

其實我想講嘅係,點解識人唔係傾咗一排,互相睇咗個人照,先見面,待大家觀察過感受過對方,認為適合然後再繼續了解大家,繼而再發展?

有冇人認同,先見面再了解,比先了解再見面,成功發展成男女朋友嘅機率,有效得多同高好多?

熱賣及精選
光天化日大庭廣眾有咩危險?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真奇石頭 於 2020-5-27 11:01 AM 發表

婚姻介紹所果d
唔駛傾
即見面啦!
收費好貴

引用:
原帖由 共鳴 於 2020-5-27 11:19 AM 發表

何不同時同幾個女仔傾?
邊有咁多時間吖?

引用:
原帖由 真奇石頭 於 2020-5-27 06:26 PM 發表

你近來點
繼續我自己過嘅生活,多謝關心。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwan_1099 於 2020-5-28 01:58 AM 發表

“首次見面時相處,先至發現對方整個人,俾唔到feel俾自己”

<你對人冇Feel?定人地對你冇feel?

前者冇辦法,眼緣既野

後者就your face your fate,俾你一開始就見面,都係會即刻講冇feel🙊 ...
就是想文字間溝通至產生好感,甚至有些許瞹昧,大家滿懷期待,直到見面至失望而回。
寧願一開始,大家見過,最少合眼緣才再了解發展,不會浪費時間心機。你明白嗎?

引用:
原帖由 hdhz 於 2020-5-28 02:03 AM 發表

話要傾一排嗰啲九成係樣衰,知道自己見光屎,仲話傾半年喎,嘥氣
即係呃水吹啦?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 桃花跟我 於 2020-5-28 02:32 AM 發表

我不認同 我是女 會傾半年觀察期 交換相 傾耐左知道對方是好人 真心不是玩家 就會出 女仔是睇溝不溝通到

你男人太心急 傾二星期就要求出去見
睇樣先 再了解 女仔不是咁 是相反

你講第一次見就再見 連watapp 都不會再hi 下咁意思?永遠都不會再找? ...
難道直接觀察一個人,比上透過文字去觀察一個人,更清楚嗎?
你唔直接去相處,對方可以將自己好多嘅缺點隱藏。甚至可以容易營造好人嘅感覺。
這樣不浪費女人嘅青春嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ming917830 於 2020-5-28 08:35 AM 發表

咁會多左好多呃飲呃食嘅騙案
AA咪得囉。頭幾次AA都唔肯嘅女仔,一齊咗,男人咪變咗佢嘅提款機?

引用:
原帖由 mickeychan007 於 2020-5-28 08:36 AM 發表

凡事從多角度思考

對女生而言
如果連跟對方文字聊天的感覺也不好,又怎能有意欲約出來呢?
我明白,但係傾半年至見面,又係咪真係太耐呢?

引用:
原帖由 innominate 於 2020-5-28 08:39 AM 發表

可能,但遇過三四個。
傾還傾,唔落心就最好
唔落心最好,但係唔傾可能更好。

引用:
原帖由 雨中巨額牛牛 於 2020-5-28 09:09 AM 發表

Sorry
係快則一個禮拜
慢最多一個月
我真諗唔到傾乜撚野要傾半年先肯出
唔撚出巴支閉就算鳩數
唔好搞到全宇宙得你一條女咁L樣囉
表示認同。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 工廠男 於 2020-5-28 10:03 AM 發表

證明,女,係先要有感情,之後,你想點都得。
男,見到靚女,先再講之後。
我怕咗俾怪獸欺騙感情,出到黎嗰刻先至發現自己受騙。

引用:
原帖由 innominate 於 2020-5-28 11:23 AM 發表

但你唔傾人吔收你皮喎。
一match就見同狗公一match就問約有乜分別?
基本上一定唔行
總好過浪費咗人生寶貴嘅光陰,再被迫收皮吖!

況且,只係出黎食餐飯觀察吓feel吓啫,有幾狗公呀?

引用:
原帖由 180320 於 2020-5-28 11:30 AM 發表

先了解再見面好些,內在比外表重要
可能我比較膚淺,我就話內外同樣重要。
咩內在比外表重要?如果對方個樣貌或者個格你接受唔到,又如何呀?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]