• 瀏覽: 3,908
  • 回覆: 39
  • 追帖: 2
每個月搵嘅錢 扣除必須開支後
你會儲起去第時結婚/買樓/生仔用?
定會投資係自己身上 去做facial 扮下靚?

我見有d女性朋友會覺得應該結婚買樓生仔應該係男方出錢
所以佢地就花好多錢去裝身扮靚我見佢地將d閒錢咁洗 又gel甲又買靚衫
都想學佢地咁
但另一方面又好似結婚買樓生仔都應該係經濟上幫手分擔下
唔知其他女仔係點呢?

[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者可被即時禁訪而不作任何通知。
本討論區管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。

熱賣及精選
貼仔
利申:男

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成日有女砌。

回覆 引用 TOP

我每月俾3萬老婆,佢想點洗就點洗啦,扮下靚都好,我有面子

作為男人,一家之主,養起頭家所有支出都合理既。如果想個女人做一家之主,叫佢養家養埋我啦。

回覆 引用 TOP

我係女仔
基本野夠用之後儲落嘅錢會用投資。
儲買樓+買股票,都無咩特別用處
我唔好名牌唔好手袋
最鐘意係儲資產

引用:
原帖由 dickinson1020 於 2020-5-25 06:17 PM 發表

幾生修來的福行才找到你這種老公

引用:
原帖由 dickinson1020 於 2020-5-25 06:17 PM 發表

你夠我多?我每月比五萬蚊老婆洗,都唔知幾自豪

有冇波?

回覆 引用 TOP

如果遇唔到合適對像,最後要靠自己生活,尤其現在的男仔,無咩承擔,將來可能要靠自己生活,儲定錢安全

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Be_princess 於 2020-5-25 06:55 PM 發表

我係女仔
基本野夠用之後儲落嘅錢會用投資。
儲買樓+買股票,都無咩特別用處
我唔好名牌唔好手袋
最鐘意係儲資產
我同你一樣,鍾意買樓買股票,平時唔會點洗錢,用錢搵錢好開心又好有安全感
貧賤夫妻百事哀,自己有積蓄有咩事上嚟都頂得住

引用:
原帖由 sandylam123 於 2020-5-25 09:25 PM 發表

我同你一樣,鍾意買樓買股票,平時唔會點洗錢,用錢搵錢好開心又好有安全感
我都係。我拍拖通常男出7 成我3 成,令佢有面子,但都係食茶記only

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sandylam123 於 2020-5-25 09:25 PM 發表

無錯 就係果種感覺非常良好
好自由 唔使睇人臉色做人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LoveCurd 於 2020-5-25 05:07 PM 發表

每個月搵嘅錢 扣除必須開支後
你會儲起去第時結婚/買樓/生仔用?
定會投資係自己身上 去做facial 扮下靚?

我見有d女性朋友會覺得應該結婚買樓生仔應該係男方出錢
所以佢地就花好多錢去裝身扮靚我見佢地將d閒錢咁洗 又gel甲又買靚衫
都想學佢地咁
但另一方面又好似結婚買樓生仔都應該係經濟上幫手分擔下
唔知其他女仔係點呢? ...
正常啦,.吾打扮下,吸引吾到仔性趣

回覆 引用 TOP

引用:

我都係,會儲錢計劃買樓同儲D儲蓄plan, 名牌就一兩個甘,吾會去追新款,facial 都會keep 住做,狀態好D又開心D,心態又會樂觀D

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]