• 瀏覽: 842
  • 回覆: 13
太曬無出街了,上幾個星期週末趁有少少陽光,去左曬太陽。
點知太興奮曬耐左,依家有個泳衣印,著露肩衫兩邊膊頭會有一條印,好肉酸…

回覆 引用 TOP

戶外活動要搽夠起碼SPF50架,
可能你係搽唔夠
用啲美白乳液搽身會慢慢白返架~

下次裸曬咪唔會有印

引用:
原帖由 橡膠WING 於 2020-5-26 05:51 PM 發表

可能你係搽唔夠
spf緊要 PA度數都要睇。下次用biore athlizm啦,仲有PA++++
唔會曬到有tan line
呢期仲有coupon拎,有成廿蚊咁多!

引用:
原帖由 揚州炒旦 於 2020-5-26 06:52 PM 發表

下次裸曬咪唔會有印
唔通下下都訓係到咩
唔方便架嘛,搽啱防曬緊要d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 橡膠WING 於 2020-5-26 05:51 PM 發表

可能你係搽唔夠
好似只用左spf30以為夠
好啦,知道了,有用緊曬後護理

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HI你媽 於 2020-5-27 02:25 PM 發表

spf緊要 PA度數都要睇。下次用biore athlizm啦,仲有PA++++
唔會曬到有tan line
呢期仲有coupon拎,有成廿蚊咁多!
有兩隻,邊隻適合乾肌用啲?

引用:
原帖由 wakawakagirl 於 2020-5-28 12:38 PM 發表

有兩隻,邊隻適合乾肌用啲?
都要睇你搽唔搽面,搽就霜會啱乾肌啲。如果只用係身,兩隻都ok
我兩隻都有用,有券記得拎!

引用:
原帖由 HI你媽 於 2020-5-28 05:01 PM 發表

都要睇你搽唔搽面,搽就霜會啱乾肌啲。如果只用係身,兩隻都ok
我兩隻都有用,有券記得拎!
我見有coupon又有折,一次過買左兩枝

頭先去左買!biore本身已經有7折,拎埋coupon仲有得減20,超級抵買

新媽媽加入多多指教

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wakawakagirl 於 2020-5-29 04:09 PM 發表

我見有coupon又有折,一次過買左兩枝
athlizm真係好用,但我皮膚比較乾,所以買開乳霜個隻, 睇佢質地佢好爽,原來都夠保濕

回覆 引用 TOP

多多搽美白乳液就好了

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]