• 瀏覽: 6,849
  • 回覆: 42
我都怕紋,同埋怕揀野食&幫BB揀奶粉
最初幾個月真係咩都唔想食
好羨慕其他媽媽咁好胃口
到有胃口d個人有返energy就積極睇d BB奶粉
幾乎拎晒所有試用XD

引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2020-5-28 04:50 PM 發表

唔知我係咪天生瘦底,暫時都唔係重左好多
希望可以keep到生個時啦~
身邊好多朋友餵人奶修身真係快d,
打算到時盡量埋身,到返工先補奶粉~!

飲勝!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 敏敏123 於 2020-6-5 11:40 PM 發表

我都怕紋,同埋怕揀野食&幫BB揀奶粉
最初幾個月真係咩都唔想食
好羨慕其他媽媽咁好胃口
到有胃口d個人有返energy就積極睇d BB奶粉
幾乎拎晒所有試用XD ...
揀奶粉真係一門學問,我都淆淆地,唯有拎定sample

飲勝!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
引用:
原帖由 EYES'onMe 於 2020-6-5 11:59 PM 發表

揀奶粉真係一門學問,我都淆淆地,唯有拎定sample
揀d對腦部發育好而又有母乳成分的
我就無拎sample既一開始~
好好彩而家食緊果隻同我阿B好好好夾,
可能有HMO的原故,佢腸胃似乎不錯

引用:
原帖由 敏敏123 於 2020-6-6 07:27 PM 發表

母乳成分係邊隻?

引用:
原帖由 敏敏123 於 2020-6-6 07:27 PM 發表

見A+ NEURO PRO 除左有HMO之外, 仲有MFGM同DHA, 益生菌, 成份好似幾齊, 有無試過?

引用:
原帖由 EYES'onMe 於 2020-6-6 11:38 PM 發表

母乳成分係邊隻?
有邊D係母乳重要成份可以奶粉搵到?

引用:
原帖由 manlili 於 2020-6-7 03:20 PM 發表

見A+ NEURO PRO 除左有HMO之外, 仲有MFGM同DHA, 益生菌, 成份好似幾齊, 有無試過?
點樣可以試?

引用:
原帖由 EYES'onMe 於 2020-6-6 11:38 PM 發表

母乳成分係邊隻?
neuro pro

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manlili 於 2020-6-7 03:20 PM 發表

我就係呢隻
無試sample,一飲就中左,好夾

引用:
原帖由 Lily_ 於 2020-6-7 09:42 PM 發表

MFGM(乳脂球膜)

回覆 引用 TOP

引用:

母乳成分係邊隻?
好多奶粉都有加母乳成份,
例如enfinitas就加左乳鐵蛋白

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lily_ 於 2020-6-7 09:42 PM 發表

HMO,MFGM都係母乳入面搵到既重要成份

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lily_ 於 2020-6-7 09:43 PM 發表

點樣可以試?
上網有細罐有得賣既, 你可以試下夾唔夾BB
https://campaign2.meadjohnson.co ... zdbboF0a4qef6RpqPbo

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雞仔包 於 2020-6-7 11:57 PM 發表

我就係呢隻
無試sample,一飲就中左,好夾
其實係架, 做父母既, 緊係會搵D對BB最好既奶粉比BB飲
BB肯飲+鍾意飲, 便便靚, 健健康康, 我地做父母既就最開心

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]