• 瀏覽: 2,701
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
我有一個真人真事的分享

我有一個年40, 失業的3年妹, top up degree , 四肢健全, 但沒有社交, 沒有見朋友, 只在whatsapp 講,  平時在家, 看電視, 玩手機, 還有就是抱怨, 貪錢, 愛指責別人不是, 潔癖。她是一個自我中心的人,認為自己看法一定正確, 指責別人的哪樣不是, 父母有做她認為不對的事, 就會責罵父母, 我同媽講失業多年, 都未找到工, 媽表示妹有去應徵part time , 話沒回音, 我想香港不會沒工作, 只有自己是否接受到人工, 我想信她不工作, 終身單身,  母親都不會覺得有問題, 因為她認為不要亂識朋友。孤寒自私的2母女, 相信她們都一齊終老.

引用:
原帖由 一代火影 於 2020-5-20 11:45 PM 發表

我有一個真人真事的分享

我有一個年40, 失業的3年妹, top up degree , 四肢健全, 但沒有社交, 沒有見朋友, 只在whatsapp 講,  平時在家, 看電視, 玩手機, 還有就是抱怨, 貪錢, 愛指責別人不是, 潔癖。她是一個自我中心的人,認為自己看法一定正確, 指責別人的哪樣不是, 父母有做她認為不對的事, 就會責罵父母, 我同媽講失業多年, 都未找到工, 媽表示妹有 ...
細個係兩兄妹,
大個係兩家人,
佢有佢生活模式。

一就介紹男人比佢聞下男人味,
可能脫胎換骨。

引用:
原帖由 一代火影 於 2020-5-20 11:45 PM 發表

我有一個真人真事的分享

我有一個年40, 失業的3年妹, top up degree , 四肢健全, 但沒有社交, 沒有見朋友, 只在whatsapp 講,  平時在家, 看電視, 玩手機, 還有就是抱怨, 貪錢, 愛指責別人不是, 潔癖。她是一個自我中心的人,認為自己看法一定正確, 指責別人的哪樣不是, 父母有做她認為不對的事, 就會責罵父母, 我同媽講失業多年, 都未找到工, 媽表示妹有 ...
你應該感恩佢係女,如果是男出面欠一身街數追上門,今日你重呻?多謝佢啦

回覆 引用 TOP

有自闭症

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 87er 於 2020-5-21 11:25 AM 發表

細個係兩兄妹,
大個係兩家人,
佢有佢生活模式。

可能脫胎換骨。
40+ 除非 美魔女, 否則 叫鴨 唔平吧⋯

如果樣靚身材正,我都可以幫下手…

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-5-22 08:13 PM 發表

40+ 除非 美魔女, 否則 叫鴨 唔平吧⋯

如果樣靚身材正,我都可以幫下手…
有潔癖 洗到你甩晒皮都唔比你上

引用:
原帖由 ohgreat 於 2020-5-23 02:10 PM 發表

有潔癖 洗到你甩晒皮都唔比你上
佢可能未試過大肉腸嘅滋味啫⋯

回覆 引用 TOP

呢種狀態睇先心理醫生先,系唔系有反社會情緒or自閉症

去讀下ERB課程,好快找到工,

回覆 引用 TOP

等你養

回覆 引用 TOP

宅女?😥

引用:
原帖由 derrickt 於 2020-5-26 09:35 AM 發表

宅女?😥
完全是。自我為是
天天都有負能量,又不揾工,母親又不理,妹又沒有負擔,咩都要依賴家人,一日復一日,佢揾工機會和年紀越來越不易找到工。
我真是想了結佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 87er 於 2020-5-21 11:25 AM 發表

細個係兩兄妹,
大個係兩家人,
佢有佢生活模式。

可能脫胎換骨。
之前有人介紹佢,但佢又高要求,處女一名.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一桿老煙槍 於 2020-5-25 01:06 PM 發表

呢種狀態睇先心理醫生先,系唔系有反社會情緒or自閉症
佢不認為自己有問題才是大問題。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]