• 瀏覽: 3,549
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
由朝到晚唔係玩電話就睇電視,夜晚又唔訓朝早又話攰唔睇2個仔,物都比哂外母做清潔煮飯帶仔,試過平心靜氣同佢講,佢話自帶外母幫佢做,反而話我唔帶仔同唔抵得佢唔洗做,所以打脾氣,我話係你老母黎架,你當工人咁洗,又唔洗你番工要你帶仔當陪養感情都好丫,死都唔聽(利申我朝1份夜1份part time因為1養8我老豆老母兩公婆2個仔,老婆係獨生女外父外母都要養)2個仔只跟外婆同我,想離婚1養8太辛苦,衰婆一直唔肯做人老母應做既野推哂比佢老母,咁我請個工人好過啦,個個月成3萬家用,餐餐就係食超市蒸野,起碼工人會煮飯細佬2都有營養D丫

引用:
原帖由 樓下性感的弟弟 於 2020-5-18 09:54 PM 發表

由朝到晚唔係玩電話就睇電視,夜晚又唔訓朝早又話攰唔睇2個仔,物都比哂外母做清潔煮飯帶仔,試過平心靜氣同佢講,佢話自帶外母幫佢做,反而話我唔帶仔同唔抵得佢唔洗做,所以打脾氣,我話係你老母黎架,你當工人咁洗,又唔洗你番工要你帶仔當陪養感情都好丫,死都唔聽(利申我朝1份夜1份part time因為1養8我老豆老母兩公婆2個仔,老婆係獨生女外父外母都要養)2個仔只跟外婆同我,想離婚1養8太辛苦,衰婆一直唔 ...
“個個月成3萬家用“
女人未過六十唔好餵咁飽,
寧請工人都要女人出來做嘢。

回覆 引用 TOP

娶獨生女就預咗啦,自細萬千寵愛,兼被洗腦要嫁個有錢人。

回覆 引用 TOP

試過平心靜氣同佢講

回覆 引用 TOP

打兩份工1養8太辛苦,反而願意請多個工人1養9,咩數嚟㗎?既然你外母乸都肯幫你 "清潔煮飯帶仔",仲請乜鬼嘢工人吖,直接叫個衰婆搵返份工幫埋家用啦,反正佢喺屋企都係大食懶一個。

信我,請工人仲撚煩

除非你好撚好撚好撚好彩請到好工人,不過睇你條命唔似

3萬家用只係俾老婆, 定係包埋你同佢既老豆老母先?

引用:
原帖由 樓下性感的弟弟 於 2020-5-18 09:54 PM 發表

由朝到晚唔係玩電話就睇電視,夜晚又唔訓朝早又話攰唔睇2個仔,物都比哂外母做清潔煮飯帶仔,試過平心靜氣同佢講,佢話自帶外母幫佢做,反而話我唔帶仔同唔抵得佢唔洗做,所以打脾氣,我話係你老母黎架,你當工人咁洗,又唔洗你番工要你帶仔當陪養感情都好丫,死都唔聽(利申我朝1份夜1份part time因為1養8我老豆老母兩公婆2個仔,老婆係獨生女外父外母都要養)2個仔只跟外婆同我,想離婚1養8太辛苦,衰婆一直唔 ...
請工人 要有地方比佢瞓, 如果冇房,現在不易請。

太約五千一個月人工, 萬五蚊 雇傭費 , 兩年一張 機票 三千左右。 如果要換工人,再比錢。

回覆 引用 TOP

娶獨生女就預了啦,兼被洗腦要嫁個有錢人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2020-5-20 07:47 PM 發表

信我,請工人仲撚煩

除非你好撚好撚好撚好彩請到好工人,不過睇你條命唔似
- 來回機票 及稅項
- 中介費 律師費
- 來往機場交通費
- 人工約四千幾
- 全額醫療保險
( 一定要買,唔買嘅話睇醫生做手術全數由你畀)
- 獨立房間畀佢住
- 一日三餐
- 日常所有需要

引用:
原帖由 呀豹 於 2020-5-19 17:42 發表

打兩份工1養8太辛苦,反而願意請多個工人1養9,咩數嚟㗎?既然你外母乸都肯幫你 "清潔煮飯帶仔",仲請乜鬼嘢工人吖,直接叫個衰婆搵返份工幫埋家用啦,反正佢喺屋企都係大食懶一個。 ...
有試過搵1萬就洗夠2萬車費加食飯番工等於出街行下又買,所以我唔比佢番工,想佢帶仔培養下感情,外母唔係工人想做死佢咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呀豹 於 2020-5-19 17:42 發表

打兩份工1養8太辛苦,反而願意請多個工人1養9,咩數嚟㗎?既然你外母乸都肯幫你 "清潔煮飯帶仔",仲請乜鬼嘢工人吖,直接叫個衰婆搵返份工幫埋家用啦,反正佢喺屋企都係大食懶一個。 ...
因為係忍唔住想離婚咁要搵工人帶細佬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海灣失控的屋 於 2020-5-29 15:05 發表

- 來回機票 及稅項
- 中介費 律師費
- 來往機場交通費
- 人工約四千幾
- 全額醫療保險
( 一定要買,唔買嘅話睇醫生做手術全數由你畀)
- 獨立房間畀佢住
- 一日三餐
- 日常所有需要 ...
THX

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IwinU 於 2020-5-22 11:53 發表

3萬家用只係俾老婆, 定係包埋你同佢既老豆老母先?
萬2係比外母個邊家用同衰婆零用錢,萬8個我自己頭家買餸用,我老豆老母個邊我自己另外比

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]