• 瀏覽: 8,621
  • 回覆: 35
話晒第一胎,臨生之前都有上youtube睇下人哋生小朋友過程,畀定心理準備自己,我自己本身想順產,見到有啲片,到生個時bb出唔到嚟會即刻拎鉸剪剪開下面等bb出嚟,咩麻醉個啲都冇,睇到我有啲驚,係咪大部分順產都會咁?

生B既痛係cover到剪開果種痛,唔洗太worry

回覆 引用 TOP

剪完會有麻醉幫你縫合傷口,唔駛驚

又可能你b 夠過唔駛剪呢, 隨緣

回覆 引用 TOP

有需要會剪, 不過當下都痛到你剪左都唔知

當時比條腰痛到連剪左都唔知,到你生完之後,咩都值返哂

回覆 引用 TOP

真嘅咩, 講得好害怕

回覆 引用 TOP

仔頭大就會剪

回覆 引用 TOP

一般唔會, 唔好太緊張

回覆 引用 TOP

醫生會判斷啦, 仔個頭大如果要剪的話, 會讓你剖腹產的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 THREE. 於 2020-5-18 06:30 PM 發表

話晒第一胎,臨生之前都有上youtube睇下人哋生小朋友過程,畀定心理準備自己,我自己本身想順產,見到有啲片,到生個時bb出唔到嚟會即刻拎鉸剪剪開下面等bb出嚟,咩麻醉個啲都冇,睇到我有啲驚,係咪大部分順產都會咁? ...
知吾知點解以前d人生叫人搵執媽呢,點解要執

呢?醫生係無錯架,訓响度生,胎盤吾正

各種既問題自然都會發生啦,正常要

係要企响度生架,所以先要有執媽,因企

响度生,一咇就會生左啦,醫生係無錯架

訓响度生?胎盤又點會正呀,個胎死

佢點負責呢,叫你企响度生呀,一陣又話

虐待你呀,訓响度生吾到?就剪大佢俾

b出世啦,以前個個都識企响度生,所以

至有執媽咋,因一咇吾知會咇左去邊呀,

聽醫生講係無錯架,點生呀?訓响度生?

自然胎盤會吾正啦,甘做?係因為叫你企

响度生?揹獲點算呀?知道要企响度先會

生度既,自然會識啦,甘多事?叫你企响

度等生咩,醫生係無錯架,有問題?都係

發生訓响度生架,佢只up番個情況咋

有錯咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ninanana1 於 2020-5-19 09:57 AM 發表

有需要會剪, 不過當下都痛到你剪左都唔知
咁剪完下面咪鬆晒囉?成日見好多媽媽都話生完會尿滲,係咪就係因為剪過?

引用:
原帖由 THREE. 於 20-5-2020 11:11 AM 發表

咁剪完下面咪鬆晒囉?成日見好多媽媽都話生完會尿滲,係咪就係因為剪過?
剪完會縫針的, 滲尿係因為盆底肌鬆弛, 同剪冇關係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 THREE. 於 18-5-2020 06:30 PM 發表

話晒第一胎,臨生之前都有上youtube睇下人哋生小朋友過程,畀定心理準備自己,我自己本身想順產,見到有啲片,到生個時bb出唔到嚟會即刻拎鉸剪剪開下面等bb出嚟,咩麻醉個啲都冇,睇到我有啲驚,係咪大部分順產都會咁? ...
唔一定會剪, 醫生都係睇情況先決定剪唔剪
同埋建議你都係唔好睇呢d片, 越睇只會越驚

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]