• 瀏覽: 8,618
  • 回覆: 35
引用:
原帖由 THREE. 於 2020-5-20 11:11 AM 發表

咁剪完下面咪鬆晒囉?成日見好多媽媽都話生完會尿滲,係咪就係因為剪過?
尿滲個主因係盆底肌肉鬆弛 因為BB係媽媽個肚時重量會壓到盆底肌 所以不論順產定開刀都會令盆底肌鬆弛 搞到有尿滲問題 做多d提肛運動or做emsella都可以收緊番盆底肌

我果時痛到剪左都唔知😱😱😱

有人話公院一定剪 因為快嘛

引用:
原帖由 ninanana1 於 2020-5-20 03:09 PM 發表

尿滲個主因係盆底肌肉鬆弛 因為BB係媽媽個肚時重量會壓到盆底肌 所以不論順產定開刀都會令盆底肌鬆弛 搞到有尿滲問題 做多d提肛運動or做emsella都可以收緊番盆底肌 ...
我之前生完尿滲都係做呢部機
佢好好 褲又唔使除 唔怕尷尬
又快脆 做6次左右就冇再尿滲啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 himax 於 2020-5-20 04:22 PM 發表

有人話公院一定剪 因為快嘛
係,我老婆第一和第二胎都在公院生,兩次都剪。

剪完會有麻醉幫你縫合傷口,唔駛驚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜灰盒子 於 2020-5-18 10:51 PM 發表

剪完會有麻醉幫你縫合傷口,唔駛驚
肯定咗係剪完先麻醉會唔會重驚過未知前㗎?

回覆 引用 TOP

又可能你b 夠過唔駛剪呢, 隨緣

回覆 引用 TOP

有需要先會剪
同埋當下已經痛到剪左都唔知
剪完會縫針

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 THREE. 於 2020-5-18 06:30 PM 發表

話晒第一胎,臨生之前都有上youtube睇下人哋生小朋友過程,畀定心理準備自己,我自己本身想順產,見到有啲片,到生個時bb出唔到嚟會即刻拎鉸剪剪開下面等bb出嚟,咩麻醉個啲都冇,睇到我有啲驚,係咪大部分順產都會咁? ...
我生個仔個陣醫生有幫我麻醉先剪架...縫針都會麻醉左先唔洗太擔心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2020-5-20 03:20 PM 發表

我果時痛到剪左都唔知😱😱😱
因為有打止痛針  ,所以你唔知

回覆 引用 TOP

如果需要剪可能會剪,感覺是有點怕怕的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 THREE. 於 2020-5-20 11:11 AM 發表

咁剪完下面咪鬆晒囉?成日見好多媽媽都話生完會尿滲,係咪就係因為剪過?
我剪左仲緊過之前 因為佢無撐大
如果吾剪會仲鬆 但基本上都吾洗3個月左右都回覆跟以前差不多   你可以做多d收陰運動

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]