• 瀏覽: 1,656
  • 回覆: 12
第一胎3個月, 本身自己同老公都無濕疹, 唔知點解呀B會咁嚴重...好擔心!
有無醫生推薦/食啲咩/搽啲咩會好返? 同埋關唔關奶粉事? 我見上網有人講話可能係隻奶粉唔好

回覆 引用 TOP

搽蛋黃油?見好多人都話work

回覆 引用 TOP

夏天你預要長開冷氣保持乾爽,
奶粉你可以試下轉enfinitas

我同我老公本身有濕疹,但我地小朋友無濕疹嘅
我覺得飲食真係好大影響!我備孕開始只食有機野,大肚只飲有機媽媽奶粉,bb出世之後亦都只係餵有機奶,好彩真係無發濕疹,皮膚好靚!
好感恩上天知道我哋嘅付出同努力...我亦都深信有機食品無化學農藥同添加劑其實對bb有好大影響,我覺得樓主可以俾bb試下有機野食,睇下有無改善

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-5-6 12:37 AM 發表

夏天你預要長開冷氣保持乾爽,
奶粉你可以試下轉enfinitas
我識個BB,佢都係飲ENFINITAS改善到濕疹問題

化學野點都有影響, 買衫仔都要揀有機綿啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raindroppp 於 2020-5-6 07:47 AM 發表

我覺得飲食真係好大影響!我備孕開始只食有機野,大肚只飲有機媽媽奶粉,bb出世之後亦都只係餵有機奶,好彩真係無發濕疹,皮膚好靚!
好感恩上天知道我哋嘅付出同努力...我亦都深信有機食品無化學農藥同添加劑其實對bb有好大影響,我覺得樓主可以俾bb試下有機野食,睇下有無改善 ...
咁你有無話飲邊隻有機奶粉?

引用:
原帖由 JennyMML 於 2020-5-7 06:55 PM 發表

咁你有無話飲邊隻有機奶粉?
最緊要揀有有機保證嘅
我幫自己同bb揀左澳洲隻有機牌子bellamy,係有個嫁左去澳洲嘅bff介紹我,佢話係當地最多人揀嘅有機奶粉牌子喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-5-6 11:51 AM 發表

我識個BB,佢都係飲ENFINITAS改善到濕疹問題
我反而係識個BB早產飲佢,重得幾快下

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-5-9 08:53 PM 發表

我反而係識個BB早產飲佢,重得幾快下
早產bb追到生長線嗎?

引用:
原帖由 Raindroppp 於 2020-5-6 07:47 AM 發表

好感恩上天知道我哋嘅付出同努力...我亦都深信有機食品無化學農藥同添加劑其實對bb有好大影響,我覺得樓主可以俾bb試下有機野食,睇下有無改善 ...
媽媽好偉大。
請問,兩公婆濕疹現狀好了嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bailss 於 2020-5-11 12:58 AM 發表

早產bb追到生長線嗎?
呢隻都算肥b奶粉,我BB食緊呢隻生長線都係喺90以上

回覆 引用 TOP

聽媽媽谷講過話依家D BB 好易敏感,我都怕BB會有皮膚問題,所以貴D買有機,冇咁多化學劑,可以試下雅培隻有機eleva, 佢個味道淡D天然D,唔想BB食咁甜~

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]