• 瀏覽: 4,913
  • 回覆: 132
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-5-31 08:54 PM 發表

只係偷信用卡就夠講即還否則報警/報失啦,係妳留條路俾人玩

妳人善,而對方就係選擇落手欺負妳
好名顯就係妳做到好似冇左對方唔掂啦

現在妳會唔會睇到一個新既世界
覺得呢段感情不要也罷?

大國搏弈唔係下下靠打,好多野係震懾

我覺得妳未有足夠能力駕馭對方同呢段感情,妳都係搵D平凡人
復合都係死路一條 ...
分手既時候攞番信用卡了

其實我又唔覺得佢欺騙我既,如果真係欺騙,佢唔會離開,因為佢未用曬我d錢
哈哈

宜家唔敢講唔留戀,但比起失戀初期好好多

所以你認為對方唔係平凡人?
咁對方係什麼人?

熱賣及精選
引用:
原帖由 CN123 於 2020-5-31 09:11 PM 發表

分手既時候攞番信用卡了

其實我又唔覺得佢欺騙我既,如果真係欺騙,佢唔會離開,因為佢未用曬我d錢
哈哈

宜家唔敢講唔留戀,但比起失戀初期好好多

所以你認為對方唔係平凡人?
咁對方係什麼人? ...
唔還卡唔怕妳告佢盜竊?
我係講拎妳卡個一刻就要做
有D野唔可以拎黎玩或者威脅

妳招架唔住對方既手段
叫妳搵D冇咁麻煩既普通人

如果將你前度定義為平凡人
那麼妳就係連普通人都應付唔黎了

妳幾個前度都劈腿
係唔係妳個人條件差但係又有追求
不家唔係對等位置,人地自然覺得妳要付出更多

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世
引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-5-31 09:28 PM 發表

唔還卡唔怕妳告佢盜竊?
我係講拎妳卡個一刻就要做
有D野唔可以拎黎玩或者威脅

妳招架唔住對方既手段
叫妳搵D冇咁麻煩既普通人

如果將你前度定義為平凡人
那麼妳就係連普通人都應付唔黎了

妳幾個前度都劈腿
係唔係妳個人條件差但係又有追求
不家唔係對等位置,人地自然覺得妳要付出更多 ...
條件唔差呀,
不過我承認我性格比較自卑

引用:
原帖由 CN123 於 2020-5-31 09:43 PM 發表

條件唔差呀,
不過我承認我性格比較自卑
有冇聽過美麗源於自信既光采

冇挑戰性不如玩Mary公仔啦

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-5-31 09:52 PM 發表

有冇聽過美麗源於自信既光采

冇挑戰性不如玩Mary公仔啦
當然有啦
道理都明

其實佢都鼓勵過我要有自信,要信箱自己會成功

但我間中就會有情緒低落既時候,覺得自己好似好多野無能為力

加油

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CN123 於 2020-5-31 10:13 PM 發表

當然有啦
道理都明

其實佢都鼓勵過我要有自信,要信箱自己會成功

但我間中就會有情緒低落既時候,覺得自己好似好多野無能為力
妳有情緒唔代表其他人就要照顧妳
唔踩多妳兩腳都偷笑啦

妳改唔到係人地眼中就係負累
妳唔係小朋友卻要每次黎鼓勵你

大家想要既係成年人既交往

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-5-31 10:21 PM 發表

妳有情緒唔代表其他人就要照顧妳
唔踩多妳兩腳都偷笑啦

妳改唔到係人地眼中就係負累
妳唔係小朋友卻要每次黎鼓勵你

大家想要既係成年人既交往 ...
好啦,的確係我唔夠成熟導致呢段感情失敗
我好後悔,因為我從頭到尾都好鍾意佢
但後悔都無用

不過我覺得,我一唔聽佢話,佢就要鬧曬我d祖宗,其實佢呢個行為都好唔成熟
佢控制自己既憤怒情緒甚至比我控制我既自卑情緒差。
因為我唔開心係唔會每次都同佢講,我通常係唔開心導致轉牛角尖就會開始同佢講。
佢沒照顧過我既情緒,但我一直要食佢既脾氣。(然後佢覺得完全無問題 lol)

話雖如此,
我都係好想再試下聯絡佢。。

引用:
原帖由 CN123 於 2020-5-31 10:38 PM 發表

好啦,的確係我唔夠成熟導致呢段感情失敗
我好後悔,因為我重頭到尾都好鍾意佢
但後悔都無用

不過我覺得,我一唔聽佢話,佢就要鬧曬我d祖宗,其實佢呢個行為都好唔成熟
佢控制自己既憤怒情緒甚至比我控制我既自卑情緒差。
因為我唔開心係唔會每次都同佢講,我通常係唔開心導致轉牛角尖就會開始同佢講。
佢沒照顧過我既情緒,都我一直要食佢既脾氣。(然後佢覺得完全無問題 lol)

...
每個機緣都係學習既機會
我能夠講出黎既講左,希望妳把握到

祝妳好運了

P.S. 我覺得佢鬧妳祖宗妳應該還擊
俾D佢覺得更難聽既說話俾佢聽

例如你條仆街係屋企人面前就叻出到去就廢柴一個
不過之後要平心靜講你現在明白俾人鬧既感受未
唔改的話大家就繼續交換仇恨啦

後記:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 子時浪漫的更新 於 2020-5-31 12:19 PM 發表

小妹第一次出 post,原因係係異國跟男友分手了。身邊無其他朋友,夜闌人靜只好發 post。

前任係一個脾氣既差的人。發脾氣時會惡意中傷,鬧我爸媽,鬧我祖宗 (佢係大陸人,我住的這個城市實在沒有香港人。。。請先別批評我同左個大陸人一齊)。。。每次佢發脾氣,我都忍唔住講分手,因為心裏難受。但之後我都會低聲下氣同佢溝通,同佢講我話分手只係一時氣話。(因為佢鬧人都係一時氣話)

佢有兩條規矩, . ...
你好悲慘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CN123 於 2020-5-3 06:27 PM 發表

小妹第一次出 post,原因係係異國跟男友分手了。身邊無其他朋友,夜闌人靜只好發 post。

前任係一個脾氣既差的人。發脾氣時會惡意中傷,鬧我爸媽,鬧我祖宗 (佢係大陸人,我住的這個城市實在沒有香港人。。。請先別批評我同左個大陸人一齊)。。。每次佢發脾氣,我都忍唔住講分手,因為心裏難受。但之後我都會低聲下氣同佢溝通,同佢講我話分手只係一時氣話。(因為佢鬧人都係一時氣話)

佢有兩條規矩, ...
你確定你現在可以做到不再放負,普通話不會再說錯嗎?

回覆 引用 TOP

算數吧啦`

忘了愛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]