• 瀏覽: 4,425
  • 回覆: 41
有冇人同我一樣,有時照鏡會怨屋企人生到自己咁?先天關係我本身易肥又難減,成日睇我朋友做吃播,一次食成十幾個麵、幾個大蛋糕,都仲係咁瘦,就好羨慕啲日日暴食都唔肥嘅人,我就無論食幾少都會長肉,個天真係好唔公平.....

上ifc頂樓

回覆 引用 TOP

可能人地背後做幾多運動你見唔到姐, 同埋日日咁食法, 真係好易出事

引用:
原帖由 ao.joey 於 2020-4-27 11:46 AM 發表

有冇人同我一樣,有時照鏡會怨屋企人生到自己咁?先天關係我本身易肥又難減,成日睇我朋友做吃播,一次食成十幾個麵、幾個大蛋糕,都仲係咁瘦,就好羨慕啲日日暴食都唔肥嘅人,我就無論食幾少都會長肉,個天真係好唔公平..... ...
你好肥?

回覆 引用 TOP

肥就減肥啦 肥係自己貪食造成 同你阿媽無關

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ao.joey 於 2020-4-27 11:46 AM 發表

有冇人同我一樣,有時照鏡會怨屋企人生到自己咁?先天關係我本身易肥又難減,成日睇我朋友做吃播,一次食成十幾個麵、幾個大蛋糕,都仲係咁瘦,就好羨慕啲日日暴食都唔肥嘅人,我就無論食幾少都會長肉,個天真係好唔公平..... ...
肥肥地,純粹用黎洩慾,唔錯架!

香港曱甴,時代垃圾!

回覆 引用 TOP

我都係咁,成日覺得自己好樣衰

回覆 引用 TOP

你有冇每日計住卡路里食野? 
有冇keep住做運動?

人懶西肥,不要赖人!

回覆 引用 TOP

我有睇過 幾個蛋糕咁食法 
仲要餐餐飲可樂
睇到都覺得佢地好多有糖尿

引用:

你諗多左,不是個個都真系食落肚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 angie_k 於 2020-4-27 11:55 PM 發表

你有冇每日計住卡路里食野?
有冇keep住做運動?
冇特別計住啊

引用:
原帖由 bonniebaby921 於 2020-4-28 10:11 AM 發表

我有睇過 幾個蛋糕咁食法
仲要餐餐飲可樂
睇到都覺得佢地好多有糖尿
雖然我朋友嘅食量真係大得好驚人,但係佢仲係好瘦喎,糖尿唔係肥嘅人先有咩?

引用:
原帖由 ao.joey 於 2020-4-28 12:37 PM 發表

雖然我朋友嘅食量真係大得好驚人,但係佢仲係好瘦喎,糖尿唔係肥嘅人先有咩?
我就係你口中所講,食幾個蛋糕都唔肥個種人!
但你知唔知點解?因為我細個營養不良,無得食,發育時期個幾年無得食,期後食返十年都補唔返。
你呢種由細到大雞翼豬扒牛扒不缺既人,梗係食乜都肥啦!好好地多謝你屋企人,因為佢地有畀你充足+豐富既食物。

南謨僧伽吒經
一切有為法,如夢幻泡影

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ao.joey 於 2020-4-28 12:36 PM 發表

冇特別計住啊
自己唔節制飲食又唔做運動淨係怨父母有咩用?
大胃王果d食完轉個頭入廁所扣喉嘔返晒出黎你又睇到咩?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]