• 瀏覽: 8,680
  • 回覆: 55
我今年19,我大約係一兩年前,已經懷疑老豆出面有女人,因為聽到佢同個女人講電話,我啊媽當時唔係屋企,聽到喊咗好耐。
之後就冇咩特別冇唔返屋企瞓,亦都好少唔返屋企食飯,我就唔知點算冇同啊媽講。到依半年啊媽有時出去做嘢,夜晚9點幾先返,佢就會打電話BB BB咁叫,完全覺得我死咗咁

聽唔到佢講電話,前幾日我啊媽係房睇片,我係房玩緊電話,佢都夠膽死同小三傾緊唔知WhatsApp定係WeChat,我聽到佢吱吱浸浸,傾咗好耐,唔好問我點知係男人定女人,點都聽到少少野,佢同我關係一般般啦,唔會話成日傾偈,佢都有每個月交家用,亦都有比零用錢我,我啊媽都好信得過佢囉⋯⋯但係我好覺得我啊媽好唔抵囉,同埋我睇唔過眼,但係我又冇勇氣問老豆⋯⋯其實可以點,定係要繼續維持現狀,成日聽佢同個女人個電話🤷🏻‍♀️,只有我兩個係屋企佢都會傾電話,我覺得好煩,有時寧願佢晏啲先翻,都唔想我哋兩個。
Sor文筆唔好,勉強睇落去啦

引用:
原帖由 樓下富有希望 於 2020-4-22 11:21 PM 發表

我今年19,我大約係一兩年前,已經懷疑老豆出面有女人,因為聽到佢同個女人講電話,我啊媽當時唔係屋企,聽到喊咗好耐。
之後就冇咩特別冇唔返屋企瞓,亦都好少唔返屋企食飯,我就唔知點算冇同啊媽講。到依半年啊媽有時出去做嘢,夜晚9點幾先返,佢就會打電話BB BB咁叫,完全覺得我死咗咁

聽唔到佢講電話,前幾日我啊媽係房睇片,我係房玩緊電話,佢都夠膽死同小三傾緊唔知WhatsApp定係WeChat,我聽到佢 ...
樓主,你好忍得,未諗到最好對策前唔好動手住。

你可以講多點家庭背景,你爸職業,經濟能力等等,再諗下有咩對策趕走小三。同埋依你了解你媽性格,佢會唔會原諒你爸?

暫時你做女唔好話俾呀媽知,但我覺得你要搵方法令你爸珍惜呢個家,放棄小三。

發生呢啲事真慘,要慢慢諗辦法處理,驚你阿媽知道唔知點?

回覆 引用 TOP

你見過真係有個女人未?偷聽人哋講電話就肯定佢出面有女人?
要捉姦在床鐵證如山至可以去篤灰

引用:
原帖由 樓下富有希望 於 2020-4-22 11:21 PM 發表

聽唔到佢講電話,前幾日我啊媽係房睇片,我係房玩緊電話,佢都夠膽死同小三傾緊唔知WhatsApp定係WeChat,我聽到佢 ...
天要落雨娘要嫁,
唔到你想點就點,
維持現狀,
佢有比家用就得啦。

如果我係你,
當佢同女人傾電話時,
望住佢但唔出聲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 firstsight 於 2020-4-22 11:39 PM 發表

樓主,你好忍得,未諗到最好對策前唔好動手住。

你可以講多點家庭背景,你爸職業,經濟能力等等,再諗下有咩對策趕走小三。同埋依你了解你媽性格,佢會唔會原諒你爸?

暫時你做女唔好話俾呀媽知,但我覺得你要搵方法令你爸珍惜呢個家,放棄小三。 ...
就係裝修嘅,屋企供完樓,阿媽都有穩定收入,我啊媽應該唔會忍

引用:
原帖由 樓下富有希望 於 2020-4-23 07:22 PM 發表

就係裝修嘅,屋企供完樓,阿媽都有穩定收入,我啊媽應該唔會忍
我細個嗰陣,媽咪都問過我老豆出軌離唔離婚好。我個時比你仲細,天真用自己既觀念去俾意見,支持佢離婚。
但頭家就散左...之後媽咪情緒上,家庭上都好多負面影響。
如果係咩都未confirm既情況下,唔建議你同媽咪講。

諗方法試你老豆,打親情牌,保住頭家。
咁既年紀,外面既女人唔會同你老豆講心,通常講金,你教你老豆試下個女人,問佢借錢,出街唔請食飯,睇下會唔會so佢...

引用:
原帖由 firstsight 於 2020-4-23 08:40 PM 發表

我細個嗰陣,媽咪都問過我老豆出軌離唔離婚好。我個時比你仲細,天真用自己既觀念去俾意見,支持佢離婚。

咁既年紀,外面既女人唔會同你老豆講心,通常講金,你教你老豆試下個女人,問佢借錢,出街唔請食飯,睇下會唔會so佢... ...
但係我唔係好講得出,同佢又冇嘢傾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 subming 於 2020-4-23 02:30 AM 發表

你見過真係有個女人未?偷聽人哋講電話就肯定佢出面有女人?
要捉姦在床鐵證如山至可以去篤灰
唔可以話偷聽電話,係因為佢講得都幾大聲,我都有諗過係其他,但係語氣嗰啲真係唔同嘅,同埋成日用WeChat

你唔細,如果佢唔俾得老婆知點會俾你知,攪淸楚,萬一你呀媽信晒你就害左人

引用:
原帖由 firstsight 於 2020-4-23 08:40 PM 發表

咁既年紀,外面既女人唔會同你老豆講心,通常講金,你教你老豆試下個女人,問佢借錢,出街唔請食飯,睇下會唔會so佢... ...
所以就係一直忍緊,又唔可以話佢對屋企唔上心,就係好唔爽囉😔😔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓下富有希望 於 23/4/2020 21:06 發表

唔可以話偷聽電話,係因為佢講得都幾大聲,我都有諗過係其他,但係語氣嗰啲真係唔同嘅,同埋成日用WeChat
你極其量只可以對你阿媽講老竇鬼鬼鼠鼠用WeChat唔知同乜野人傾乜野偈

回覆 引用 TOP

左右為難真系

回覆 引用 TOP

先跟你老豆談談

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]