• 瀏覽: 1,646
  • 回覆: 10
而家班細路唔使返學,又唔敢出街,真係日日喺屋企,對家長嚟講簡直係地獄,放no pay日日喺屋企對係佢哋,喺間屋跑嚟跑去,郁啲又玩到打交,總之一日到黑嘈宣巴閉,搞到我個人好崩潰,想休息又休息唔到,想行開下搵個地方靜下都唔得,真係好心累....

引用:
原帖由 betty348 於 2020-4-20 02:50 PM 發表

而家班細路唔使返學,又唔敢出街,真係日日喺屋企,對家長嚟講簡直係地獄,放no pay日日喺屋企對係佢哋,喺間屋跑嚟跑去,郁啲又玩到打交,總之一日到黑嘈宣巴閉,搞到我個人好崩潰,想休息又休息唔到,想行開下搵個地方靜下都唔得,真係好心累.... ...
試下一人比一部電話,
一就幾百蚊雜牌平板,
大家都好過D,
唔好話又乜又物嘅壞處,
唔係呢段時間可以點?
以前大人又話唔好睇咁多電視,
一代話一代。

不過要規定玩幾耐就要停一停及坐好來玩。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 betty348 於 2020-4-20 02:50 PM 發表

而家班細路唔使返學,又唔敢出街,真係日日喺屋企,對家長嚟講簡直係地獄,放no pay日日喺屋企對係佢哋,喺間屋跑嚟跑去,郁啲又玩到打交,總之一日到黑嘈宣巴閉,搞到我個人好崩潰,想休息又休息唔到,想行開下搵個地方靜下都唔得,真係好心累.... ...
全世界也有疫情,行去邊?

回覆 引用 TOP

引用:

我成日都想行開下,
可惜個囝仲細,
行唔開

回覆 引用 TOP

生左小朋友就係咁嫁啦, 宜加疫情咁補習班, 興趣班又唔敢上, 係要比佢地響屋企放下電

回覆 引用 TOP

有小朋友就預左長憂九十九,到一百歲的時候才可以行開下。

回覆 引用 TOP

如果你小朋友只係曳 都叫好d 
如果你係好似我個仔咁有過度活躍
一個頂兩個咁 仲辛苦呀

引用:
原帖由 vivi.Y 於 2020-4-21 03:52 PM 發表

一個頂兩個咁 仲辛苦呀
哇過度活躍咁甘?成日聽人講話呢啲小朋友好失控,會周圍叫周圍跑坐唔定,咁你會點?係咁同佢玩chur電?

好明白你嘅心情,但去得邊啊?全世界都有疫情加上封關唔俾進入。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vivi.Y 於 2020-4-21 03:52 PM 發表

一個頂兩個咁 仲辛苦呀
我個仔日日不停跳舞⋯ 睇完手機 學跳⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 betty348 於 2020-4-21 07:28 PM 發表

哇過度活躍咁甘?成日聽人講話呢啲小朋友好失控,會周圍叫周圍跑坐唔定,咁你會點?係咁同佢玩chur電?
又冇 因為佢有keep住日日食c字頭個隻藥控制
加埋行為治療 情緒控制 同集中力已經好左好多

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]